multe vorbe, fapte ioc!

Mai țineți minte cu ce slogan a sedus Iohannis alegătorii? Mă rog, pe acei puțini care l-au votat pe el, ca persoană, și nu pe cei mânați în luptă de manipularea penibilă de pe net. ”Fapte, nu vorbărie!” Uau, strigară ei în cor, iată unul care vrea să facă, nu doar să dea din gură. Să-l alegem, deci, că vor veni vremuri frumoase, în care poporul va sporovăi și nu va mai mișca un deget, pentru că o să se ocupe conducătorii de asta! Au trecut 14 luni din mandatul președintelui. Și, ironia sorții, sau ”ghinionul” nostru ancestral, cum ar zice unii, singurele lucruri care le-au marcat au fost vorbele, nicidecum faptele.

Exceptând datul cu paltonul de pământ, nu-mi amintesc niciun gest important al noului locatar de la Cotroceni. E posibil ca polițiștii de frontieră să fi reținut și fluturarea constantă prin fața ochilor lor a pașaportului diplomatic al primului turist al țării. În rest, însă, nimic concret. Nicio acțiune din cea promisă electoral, care să aducă ”altfel-ul” necesar societății românești. Numai naivii pot crede că schimbările produse de atunci au fost făcute cu aportul hotărâtor al președintelui.

În schimb, vorbărie a cam fost. Nu multă, că ardeleanul nu se face bucureștean peste noapte, dar cu șanse mari de a intra în cărțile de istorie. 3 fraze mi-au rămas întipărite în minte, confirmări solide ale justeții decizie mele din noiembrie 2014.

”A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă” – referindu-se la plecarea guvernului Ponta, după tragedia din Colectiv.

”Decât a rușilor, tot e mai bine așa” – răspunzând acuzației unui cetățean că ar fi devenit sluga americanilor.

Și, în sfârșit, cea mai proaspătă, ”am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook”. Asta, după ce a pierdut câteva zeci de mii de like-uri, ca urmare a declarațiilor sale inițiale despre acțiunea ANAF legată de sediul Antenelor. După care s-a sucit ca să placă poporului Lui.

Spre deosebire de predecesorul său, el nu poate dezamăgi mulți oameni, prentru că prea puțini chiar au crezut în el. Iar cei care se agită acum pe net, boscorodindu-l, în timp ce-i deslikeuiesc pagina de facebook, nu sunt dezamăgiți. Ci frustrați și furioși că s-au lăsat prostiți de propaganda de acum doi ani. Și, ca orice om lipsit de decență și inteligență, în loc să-și recunoască asta în tăcere, în timp ce-și dau palme în oglindă, aruncă vina pe cel care nu face nici mai mult nici mai puțin decât ceea ce era clar încă de atunci c-o să facă.

PS. Iată ce scriam aici, încă din noiembrie 2014, legat de sloganul său.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: