luaţi de vă cruciţi ce legi au ăştia! (4)

De multişor n-am mai făcut o incursiune în fascinanta lume a legilor… altora. Tot felul de reglementări şi acte normative care interzic ce nici nu ţi-ar trece prin cap să faci :) Unele uitate, altele gata să fie scoase la lumină de vreun avocat chiţibuşar. Oricum, cele mai multe reflectă fidel mentalităţile oamenilor din anumite perioade ale istoriei lor. De exemplu, ştiaţi că în Scoţia, dacă cineva îţi bate la uşă şi îţi cere voie să meargă la baie, trebuie să-l laşi?

În Ohio e interzis să dai alcool peştilor.

În Bangladeş, adolescenţii mai mari de 15 ani pot fi închişi dacă sunt prinşi că trişează sau copiază la examene.

În New Mexico e permis unui cuplu să facă sex în maşină, în timpul pauzei de masă, cu condiţia ca vehiculul să aibă perdele care să-i împiedice pe curioşi să vadă înăuntru.

În schimb, în Coeur d’Alene, Idaho, poliţistul n-are voie să-ţi bată în geamul maşinii în care faci sex. El e obligat să oprească în spatele vehiculului tău, să claxoneze de 3 ori, să aştepte 2 minute şi abia apoi poate să se apropie.

În Fort Qu’Appelle (Canada) este interzis unui tânăr să meargă pe strada principală dezlegat la şireturi.

Pe vremuri, în Norfolk, Virginia, le era interzis femeilor să iasă pe stradă fără corset. Existau, de altfel, şi inspectori, toţi bărbaţi, care patrulau drumurile din oraş, în căutarea celor care încălcau legea.

În schimb, în Merryville, Missouri, femeilor le este interzisă purtarea corsetului pentru că “privilegiul de a admira corpul plin de curbe şi forme al unei femei nu poate fi negat adevăraţilor bărbaţi americani, cu sânge roşu”.

Lipirea unui timbru cu Regina Angliei cu capul în jos e pasibilă de pedeapsă în Marea Britanie.

În Connecticut nu ai voie să traversezi strada mergând în mâini.

În Argentina există o reglementare care cere DJ-lor să difuzeze tangouri în număr cel puţin egal cu al tuturor celorlalte stiluri muzicale.

În California, nimeni nu are voie să oprească un copil să sară în băltoacele cu apă de pe stradă.

În Australia, barurile sunt obligate să adăpostească, hrănească şi adape caii clienţilor lor.

În Woodstock nu ai voie să-ţi plimbi ursul, dacă nu e în lesă.

În Bahrein e interzis unui medic bărbat să se uite direct la zonele intime ale unei femei. O poate face, însă, cu ajutorul unei oglinzi.

În Alexandria, Minnesota, femeia poate refuza să facă sex cu bărbatul care miroase a usturoi, ceapă sau sardine. El este obligat de legesă se spele pe dinţi, dacă doamna solicită acest lucru.

În Anvers (Belgia) nu ai voie să porţi o pălărie roşie în timp ce te plimbi pe artera principală a oraşului.

În Sarasota, Florida, e interzis să cânţi dacă eşti îmbrăcat doar în costum de baie.

În Bolivia este cu desăvârşire interzis unui bărbat să facă sex cu o femeie şi cu fata acesteia, în acelaşi timp!

În Chicago îţi este interzis să mănânci dacă te afli într-o clădire care arde!

***

Alte legi tâmpite mai găseşti aici, aici şi aici.

***

Ţi-au plăcut? Dă mai departe, folosind butoanele de mai jos. Şi poţi afla imediat ce noi astfel de articole sunt postate pe blog, abonându-te la newsletter, în meniul din dreapta.

Categorii: diverse
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Uneori sunt aberante aceste legi, insa cred ca au la baza un antecedent. Si, cum lumea se foloseste de vreo hiba din lege si incepe sa o perpetueze asa in stil de turma mai ales la americani care se lasa cu procese si despagubiri mari sunt nevoiti sa promulge astfel de legi.

  2. sunt atitea lucruri amuzante si atitea lucruri pe care nu ai voie sa le faci!!!!! dar cred ca toate au un inceput..

  3. Mare-i lumea,ciudate-s reglementareile si cutumele.Si la noi daca am colectiona ,mai ales obiceiurile,traditiile…am avea suficiente momente de uimire ,de stupoare.Radu Herjeu,bine ca ne-ai dat prilejul sa mai zambim.

  4. Aș spune scurt: “câte bordeie atâtea obiceie”! Unele din ele sunt de-a dreptul amuzante pentru noi!