L’etat c’est nous

Așa m-am săturat de mentalitatea imbecilă și/sau ticăloasă care-i exonerează întotdeauna pe acei patroni veroși si avari, care profită de orice pretext ca să-și umple buzunarele, indiferent câtă lume are de suferit.

– Se decide (re)introducerea accizei la benzină, în total vreo 7%. Cresc benzinarii prețul combustibililor cu 20%? E vina statului.
– Scade TVA-ul la alimente la 9%. Comercianții se fac că micșorează prețurile, după care le cresc la loc? Statul e de vină.
– Mor 64 de oameni arși pentru că, pentru profit, patronii au înghesuit mai mulți oameni decât era permis și au cumpărat materiale de calitate inferioară? Statul e de vină.
– Se decide trecerea contribuțiilor oricum plătite (teoretic) din mâna stângă în cea dreaptă, dar unii patroni preferă să-și mărească profitul? Statul e de vină.
– 160.000 de firme n-au plătit contribuțiile datorate statului, punând în pericol pensiile și sănătatea angajaților? Nu-i nimic, statul să răspundă
– Multe companii de transport își umplu cu vârf microbuzele depășite tehnic, omorând zeci de oameni pe șosele? Ia ghiciți cine-i în culpă?
– Se dublează prețul la ouă și unt pentru că… habar n-am pentru ce, dar nu contează, pentru că, evident, statul e ticălos!

Statul, mereu statul, această entitate abstractă pe care o identificăm întotdeauna în niște trecători oameni politici, cu nimic mai lipsiți de conștiință, decență, corectitudine, decât patronii sus pomeniți!

Până când n-o să înțelegem că statul suntem toți, fiecare dintre noi, și n-o să ne facem treaba noastră, măruntă sau însemnată, publică sau privată, cu maximum de responsabilitate, fără să privim mereu în jur pentru a găsi vinovați pentru lipsa noastră de chef, pregătire, implicare, onestitate, profesionalism, bun simț, vom fi mereu doar niște gâște gata să sâsâie în direcția arătată de propagandă, oricare ar fi aceea.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: