la lamentări suntem mereu mai mulţi de 50%

Ia să ne mai lamentăm noi niţel! Văleu, muică, ne lasă CCR fără de Constituţie primenită în toamnă! Cică e de acord să fie cvorum de 30%, dar abia la anul, pe vremea asta! Deci nu mai regionalizăm România şi nici nu mai punem stemă pe steag în 2013! Credeţi c-o să supravieţuim până-n mai?

Ştiţi ce? Haideţi să lăsăm la o parte, pentru o clipă, aberaţia ca CCR să poată decidă când intră în vigoare o lege!Asta până când cineva va avea curajul să schimbe şi lucrul acesta.

Într-o lume ideală, n-ar trebui să poţi adopta o Constituţie a unei ţări cu doar 30% prezenţă la vot. Dacă ceilalţi nu vin, înseamnă că nu-i interesează, ceea ce implică, potrivit mentalităţii româneşti, că nu-i deranjează actuala stare de lucruri. Că dacă noua lege le-ar da gratis băutură şi manele, gonflabile televizate şi fotbal, să vezi ce şi-ar mişca fundurile! Aşa, stau acasă şi se plâng că nu-i bine în ţărişoară! Şi mai trag o înjurătură ireproductibilă la adresa ciocoilor care l-au trimis la puşcărie pe războinicul luminii. Vreţi o societate mai modernă? Vreţi să nu se repete perioada Băsescu, în care un singur om a făcut ce-a vrut în ţara asta, interpetând Constituţia cum a poftit şi i-a servit interesele? Mişcaţi-vă la urne! E nevoie de cvorum de 50% Veniţi 70%! Nu veniţi? Atunci încetaţi să vă smiorcăiţi că ţara merge într-o direcţie greşită! Ea merge acolo unde o duc cei care votează! Anul trecut, când cu destituirea lui TB, a fost la fel. Foarte bine, 7 milioane jumate l-am vrut plecat de la Cotroceni. Restul a preferat să stea acasă, ceea ce înseamnă că nu i-au deranjat prea tare nici derapajele lui, nici Duduile lui, nici bocii lui, nici grobianismul, nici…

Ne tot victimizăm, că nu putem face nimic, că nu ne lasă Europa, Curtea Constituţională, DNA-ul. Am găsit şi un ţap ispăşitor, cei 9 oameni din CCR. De parcă ei n-ar fi oglinda fidelă a unei societăţi dezarticulate, fără direcţie şi viziune. Un organism emanat politic, care decide el că românii, mai grei de cap, au nevoie de un an ca să asimileze ideea că nu trebuie să se înghesuie la referendum, ca acesta să treacă! Pe principiul românesc tradiţional “lasă pe mâine ce poţi face azi. Poate până atunci se găseşte alt fraier care să rezolve problema!”, CCR n-a făcut decât s-o lălăie, că până la anul mult mai e şi cine ştie ce se mai schimbă prin structurile puterii. Nu m-ar mira ca, în aceeaşi logică, şi prevederile noii legi fundamentale să intre în vigoare la un an după adoptarea ei.

Iar voi, guvernanţii pe care nu vă lasă răii de la CCR să modernizaţi România… Cine v-a oprit să daţi o nouă lege a referendumului imediat după ce aţi preluat covârşitor puterea din Parlament? Sau, că tot veni vorba, ce vă împiedică să găsiţi un sistem electoral cât mai sănătos, ca să nu vă treziţi cu 3 luni înainte de alegeri sau, doamne fereşte, cu vreun scrutin anticipat, caz în care vom trimite iar în Legislativ sute de adunaţi de pe străzi? Vreţi cvorum la plebiscit? Faceţi o Constituţie bună, explicaţi-le-o oamenilor şi convingeţi-i că adoptarea ei le va schimba vieţile! Faceţi dezbateri adevărate pe marginea schimbărilor, nu doar despre cum să fie definită căsătoria sau câţi ani de mandat va avea urmaşul lui TB. Eventual, dacă tot s-a pronunţat poporul odată, lăsaţi naibii 300 de parlamentari, chiar şi în două camere, dacă ţineţi morţiş. În fond, 7 minţi luminate pe judeţ mi se par suficiente. Ţineţi urnele deschise două-trei zile, până se urnesc cetăţenii din case! Nu vă mai lamentaţi, că n-aveţi motive. Şi voi, şi judecătorii Curţii, şi TB, sunteţi reprezentativi pentru populaţia asta mioritică.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
  •  

    Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

    Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


    Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

    [fbcomments]

    Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


    1. Eu cred ca ar trebui sa incetam sa ne mintim ca rezolvam ceva cu votul. sistemul trebuie schimbam cu totul … nu exista cu adevarat dreapta si stanga, nu exista cu adevarat opozitie. De aceea faptul ca jonglam cu aceeasi gashca de baieti la putere, care ce e drept cand clipesti au ajuns la alt partid, dar sunt defapt aceeasi shatra de mafioti nu ne ajuta cu nimic. Daca vrem schimbare trebuie sa o cerem … nu sa mergem cu shtampila in mana care a dovedit in repetate randuri ca e doar o modalitate de a manipula masele sa nu se razvrateasca (avand impresia ca au un control, ca au un cuvant de spus… fie el si doar la 4-5 ani). Cea mai recenta dovada cred ca e cea a referendumului la care desi s-a votat masiv pt o singura camera (idee din punctul meu de vedere extrem de proasta) nu s-a facut NIMIC…. s-au irosit niste bani si s-au prostit niste cetateni… atat! vreti schimbare? Nu va mai mintiti ca ceilalti sunt mai buni …. nu va mai lasati mintiti ca chiar va vor reprezenta interesele! treziti-va!

    2. Horea, cateodata si pe mine ma apuca lehamitea si ma gandesc sa nu ma mai duc la vot, insa imi revin, spunandu-mi ca e totusi singura data cand am posibilitatea sa-mi spun parerea! In momentul in care noi, cei multi si contribuabili vom renunta, de buna voie, la acest drept, va fi semnul victoriei totale si definitive a celor cativa, sau a unuia, in fata celorlalti, care nu vor mai conta nici macar din 4 in 4 ani… Vina e tot a noastra, a celor care am votat, pentru ca nu ne ducem sa deranjam linistea paradisiaca in care se balacesc alesii! Ei, ce sa faca, daca le merge asa, sa se apuce de munca?! Acum, tocmai vine vacanta… Despre cei care nu vin la vot, vesnica pomenire, sunt morti si neingropati pe camp, dupa parerea mea; sunt cei mai buni prieteni ai politicienilor, chiar daca ei se considera “contra”! Prima conditie cand vrei sa te faci remarcat, este sa te exprimi; n-o faci – nu existi in domeniul respectiv…

    3. Da, asa credeam si eu in ultimii douazeci si ceva de ani. Dar iata ca din “jos basescu si ai lui ” am ajuns , cu tot votul nostru si toata covarsitoarea lor putere la … coabitare . Si de aici se impune totusi concluzia ce-mi zbarnaie prin putintelul meu creier , de la o vreme : in definitiv sunt cu totii o apa si-un pamant. Si atunci , ce mai caut la vot !?! De altfel , chiar ultima parte a articolului zugraveste clar neputinta ( nu cumva NEDORINTA ) de a face ceeace au promis cu maini si cu picioare inainte de alegeri ! ? !