astea da vedete! jos pălăria!

Ştiţi ce e aceea o vedetă? Nu, nu vă gândiţi la gonflabilele şi maneliştii de la noi. Nici la parveniţi sau la odraslele lor. La fătucile şi băieţaşii pe care îi vedeţi zilnic în tabloide video sau tipărite şi despre care nimeni nu ştie cu ce se ocupă. Nici la subretele care sar din studiourile tv direct în paturi de fotbalişti sau afacerişti şi nici la surorile, mamele sau sosiile acestora. Nici la protagoniştii telenovelelor cu scandal propuse din când în când publicului inept. Da, ştiu că e mai greu să identificăm o vedetă adevărată în marea de impostură şi oportunism de la noi. Afară e mai simplu. Vedete sunt acei artişti pe care oamenii vor să-i vadă sau să-i audă şi ale căror creaţii scot bani frumoşi din buzunarele spectatorilor.

Pentru mine, şi recunosc că s-ar putea să fiu în minoritate, statutul de vedetă e legitimat nu doar de profitul scos din creaţiile artistice sau de numărul celor care le apreciază, ci şi de, sau mai ales de modul în care protagonistul ştie să-l folosească pentru a face mai mult pentru cei din jur. O să vă spun imediat ce m-a făcut să scriu aceste rânduri, ca să fie mai clar la ce mă refer.

MaxNY/FAMEFLYNET PICTURES

Emma Stone şi Andrew Garfield sunt unii dintre cei mai apreciaţi tineri actori de la Hollywood. Amândoi au câte o nominalizare la Globurile de Aur şi au jucat în filme cu imens succes la public sau/şi la critică. Când au devenit un cuplu, interesul fanilor a crescut enorm. Şi, evident, cel al paparazzilor de a le vâna fiecare ieşire publică, cu speranţa că vor surprinde vreun amănunt cu care să “facă prima pagină” şi să mărească tirajele publicaţiilor care i-au angajat. Cam ca la noi, cu singurele diferenţe că acolo nu e vorba de silicoane, beţii, amantlâcuri, bătăi. Nu că nu i-ar interesa pe scormonitorii în gunoi, dar în cazul celor doi ar rămâne cu buzele umflate.

Ei bine, ieri, cei doi mâncau şi ei ca oamenii, la un restaurant din Manhattan.  Afară, gloata de paparazzi se foia neliniştită, în speranţa că, poate, o să-i cadă Emmei şerveţelul pe jos şi, astfel, o să le fie lor justificată existenţa. Sau, cine ştie, poate cere Andrew porţie dublă de prăjitură. Mă rog, ceva ultragiant care să merite statul cu orele în picioare sau alergatul pe străzi cu kilograme de aparatură în spate.

Cei doi s-au comportat, însă, aşa cum cred eu că ar trebui să facă orice persoană publică demnă de statutul de vedetă. Şi-au pus în dreptul feţelor nişte cartoane cu un mesaj pentru cei interesaţi. Nu, nu era unul injurios la adresa celor care se bagă în vieţile lor :)

MaxNY/FAMEFLYNET PICTURES

El sună cam aşa: “Bună dimineaţa. Mâncam şi am văzut afară un grup de oameni cu camere (foto şi video). Şi ne-am gândit că noi nu merităm atenţia lor, dar aceste minunate organizaţii merită: (şi urmează o listă cu câteva ONG-uri care se ocupă de orfani, autişti bolnavi de cancer). Acestea sunt lucrurile care chiar contează. Să aveţi o zi minunată!”

Nici nu vreau să fac vreo comparaţie cu “vedetele” de la noi, că mi s-ar părea că-i jignesc pe cei doi de mai sus!

PS. Click pe poze pentru a le vedea mai mari!

Categorii: Oameni
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Multumesc oamenilor care scot in evidenta adevaratele valori ale vietii ! Merita ca aceste informatii sa nu fie postate pe un blog … ci cu litere mari pe bannere ! … poate cineva si-ar dori sa urmeze …modelul !
   Felicitari . Radu Harjeu ! Iti voi urmari cu mare interés blogul si-l voi recomanda si prietenilor

  2. Buna,Radu! Multumesc pentru posibilitatea de a -mi spune parerea. Sunt de admirat tinerii aceia. Eu, desi mai am putin pana la pensie, m-am indragostit de Coreea de Sud si am devenit o admiratoare a culturii, istoriei, muzicii si dramelor coreene. Ba am citit si singura carte tradusa in romana. Ce vreau sa spun cu asta este ca,in felul asta, am citit mult despre vedetele lor sii am aflat ca ei patroneaza, fiecare, cate o organizatie caritabila pe care O FINANTEAZA , iar fanii lor, adunati in fancluburi inregistrate oficial, trimit regulat ajutoare umanitare in zone defavorizate, tocmai in Africa, unii. Multe actrite si actori IN VOGA pleaca regulat sa ajute in Africa, iar unii se fixeaza pe anumiti copii pe care ii ajuta sa creasca si sa primeasca educatir pama ajung pe picioarele lor, comstruiesc scoli, etc. Amm vazut cum o formatie de fete aducea copii din zona de la granita China/Mongolia,f saraca, si le plateau operatii pentru diverse malformatii, fiind f scumpe. Intrebare :Ale noastre vedete ce fac in afara sa umple tabloidele cu carnurile si mizeria lor morala? Multumesc si sa ai o zi bima!

   1. Intr-adevar, marile vedete internationale dedica mult timp si bani pentru diferite cauze. Ex: Bono de U2, Brad Pitt si Angelina Jolie, Madonna, Shakira, etc. “Ale noastre vedete” mai au mult de invatat care sunt valorile umane !! Din pacate…