în drum spre serviciu

În seara asta, în drum spre servicu:

– lângă bloc, într-un pom au apărut corcoduşe, corcoduşe, corcoduşe :)
– 3 mâţe stau la ghenă şi mă urmăresc cu privirea până se conving că n-am intenţia de a le face concurenţă

– un tânăr şi-a cocoţat prietena pe motocicleta bine ancorată de pământ, şi o-nvaţă cum se stă corect pe ea. Fata nu e echipată cum trebuie. E-n papuci :)
– pe o bancă stau doi aurolaci, care trag, din când în când, din pungi. Sunt păziţi de căţeaua care mă latră mereu când trec cu bicicleta pe lângă Casa Scânteii. Acum stă cuminte şi dă din coadă
– în staţie e oprită o limuzină Mercedes. Şoferul, tipul de cocalar parvenit, ne priveşte cu multă condescendenţă pe noi cei din autobuzul nevoit să oprească la mare distanţă de trotuar.
– o tanti de la salubritate a deschis telefonul mobil şi, la lumina ecranului, verifică dacă coşul de gunoi de lângă gard e gol, sau trebuie să aibă grijă de el
– în autobuz, un puşti se plânge altuia că e tot murdar pe mâini de la dudele pe care i le-a cules. Ce-o să-i spună profei mâine la şcoală, dacă nu iese culoarea?
– la un moment dat, maşina s-a umplut de indieni. Din ăia de-adevăratelea. Pe cuvânt că nu sunt strămoşii conaţionalilor noştri!

***

Dacă ţi-a plăcut, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta), ca să primeşti direct în mail noutăţi despre viitoarele postări!

Categorii: anacronic
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: