Implicare grosolană a politicului în CNA?

Pe scurt: Realitatea TV primește marți, 16 ianuarie 2018, o amendă de 20.000 de lei. Unul dintre voturi a aparținut dlui. Valentin Jucan (propus în CNA de fostul PDL, actualul PNL). Seara, la același post de televiziune, purtătorul de cuvânt al PNL declară ritos că ”președintele partidului a avut o discuție cu dl. Jucan astăzi și acesta și-a încheiat azi mandatul”. Și a continuat, spunând că dl. Jucan ”a ținut să precizeze că întotdeauna a apărat emisiunile (lui Rareș Bogdan) ori de câte ori a fost cazul”. What?!?!

Implicațiile acestor afirmații sunt extrem de grave. În primul rând legale, apoi morale. Dintr-un sentiment de colegialitate față de dl. Jucan, pe care acesta, din păcate, nici nu l-a apreciat, nici nu l-a manifestat de-a lungul timpului, trebuie să spun că el și-a anunțat demisia din CNA înainte de votul pe speța în chestiune. Deci cele două lucruri nu au cum să fie legate.

Chiar și așa, este foarte important de știut dacă este adevărat că șeful unui partid politic și-a permis (acum sau oricând altcândva) să cheme la ordine un membru CNA și că acesta a răspuns pozitiv unei astfel de ”urecheli”. De aceea, aștept cu nerăbdare ieșirea publică a domnului Orban prin care să dezmintă categoric substratul declarației lui Dancă și să anunțe că acesta nu mai are voie să vorbească în numele partidului. Și, desigur, mă aștept ca dl. Jucan, reactiv cum îl știu, să facă tot posibilul pentru a elimina umbra groasă de îndoială pe care reprezentantul Partidului Liberal a aruncat-o asupra întregii sale activități în Consiliul Național al Audiovizualului!

Dacă nu, voi considera ca fiind justificate subînțelesurile afirmațiilor din emisiune, lucru pe care ar trebui să-l facă și organele abilitate să sancționeze implicarea politicului în deciziile membrilor unei instituții care, potrivit legii, nu trebuie să aibă niciun fel de raport cu acesta.

PS. Sigur, ar mai fi de comentat și atitudinea față de asemenea afirmații a unui moderator care, acum ceva timp, ne acuza pe toți membrii CNA că am primi ordine politice de la un lider de partid, și care acum a părut încântat de ”rezultatul” presupusei discuții dintre dnii. Orban și Jucan. Dar risc să mă supun iar unui nou linșaj imund, care, dacă va fi sancționat de CNA, va duce la alt linșaj imund… și tot așa.

PPS. Mi-a telefonat Valentin Jucan și a confirmat faptul că a fost sunat de Ludovic Orban, după ce acesta fusese apelat de Rareș Bogdan, ca să-l întrebe cum e cu votul dat pentru amendarea Realității!!! Și, așa cum am și spus, nu există nicio legătură între această discuție și demisia din CNA.

Categorii: CNA
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: