gesturi mici, oameni mari (6)

Tim Young și Paul Hullings sunt pompieri în New Jersey, Statele Unite. Într-o zi, nu cu mult timp în urmă, după 12 ore de luptat cu focul care mistuia un depozit, pe la 6 dimineața, în drum spre casă, au decis să se oprească pentru micul dejun la un restaurant deschis non-stop. I-a servit Liz Woodward care tocmai intrase în tură. Învârtindu-se pe lângă masa lor n-a avut cum să nu-i audă pe cei doi discutând despre incendiul pe care tocmai îl stinseseră și despre problemele cu care se confruntaseră. Așa că a pus mâna pe pix și a scris câteva rânduri pe nota de plată.

Nu mică le-a fost surpriza celor doi când au citit, în loc de suma datorată, asta: ”Micul dejun e din partea mea. Vă mulțumesc pentru tot ce faceți. Pentru că îi ajutați pe alții și pentru că vă avântați în locuri din care toți ceilalți vor să fugă. Indiferent de rolul vostru, sunteți curajoși, neînfricați și puternici. Vă mulțumesc că sunteți îndrăzneți și duri în fiecare zi. Alimentați de foc și conduși de curaj – sunteți un exemplu. Odihniți-vă!”

Ajuns acasă, în loc să se arunce în pat, Tim s-a pus la computer și a postat pe pagina lui de facebook fotografia cu bonul, alături de întreaga poveste. După ce și-a îndemn toți prietenii să meargă la restaurantul unde lucrează Liz și să-i lase bacșișuri grase, a mai zăbovit un timp pe net, căutând mai multe informații despre fata care-i înseninase ziua. A aflat, surprins, că aceasta despusese pe un site specializat o solictare de donații pentru a-i putea cumpăra tatălui ei, paralizat de 5 ani, un microbuz cu care să-l poată deplasa. Așa că a revenit pe facebook și scris și despre asta.

Povestea lui Liz a devenit virală. Și nu doar pe internet. Zeci de posturi de televiziune din întreaga lume au preluat-o. În doar câteva zile, în contul ei au intrat peste 80.000 de dolari, cu mult mai mult decât cei 17.000 pe care spera să-i strângă pentru tatăl său. Iată o dovadă că un gest mic, dezinteresat, dar din suflet, ți se poate întoarce înmiit.

PS. Click pe poze pentru a le vedea mai mari.

Categorii: Oameni
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: