gâştele n-au vrut orzul Monicăi

Marea perdantă a Convenţiei PDL nu e, aşa cum s-ar crede, Duduia, ci Frau Kommissar, căreia unii, mai lipsiţi de respect, îi spun şi Monica Macovei. Primeia, umblă vorba-n târg, îi va face tătucul un nou partid, dacă dezvăluirile din presă despre Blaga nu-şi vor face efectul la timp. Dar de ea, de războinica luminii, ce o să se-aleagă? Cine va mai avea nevoie de goarna ei cristalină, şi în slujba cui va mai sta ea de strajă dreptei, să n-o-ntineze stânga?

Preacurata n-a obţinut decât  209 voturi, din totalul de 4615. Mai puţin de 5%. Adică, dacă ar fi fost partid şi ar fi participat la alegeri pentru Parlament, ar fi stat o tură pe bară, cu ciocul mic, că oricum nu interesează pe aproape nimeni ce are de spus. Sau de răcnit. Poate doar pe Tapalagă, dar nu-i un motiv suficient pentru a o face şefă în Modrogan. Dacă ar fi candidat la liber, nu ştiu dacă poporul suveran ar fi onorat-o cu atâtea sufragii. Dar deh, se ştie, românii sunt ingraţi, uită repede binele făcut. Mai ales pe cel băgat pe gât. Şi doar români sunt şi colegii ei portocalii, care-au tratat-o cu sictir.

Eu îi înţeleg dezamăgirea. În fond, tot regimul Băsescu, atât de hrănitor pentru atât de puţini oameni, s-a bazat pe sistemul juridic pus la punct de ea. Pentru ce a aranjat ea lucrurile ca instituţiile să poată fi conduse nemijlocit şi în beneficiu propriu de mâna fermă şi, desigur, netremurată, a celui mai zeus dintre zei? Pentru ce a trudit la construirea reţelei de relaţii strânse paneuropene, bună de activat şi de folosit zgomotos în caz de atac la tronul de la Cotroceni? Pentru ce a strâns în jurul ei “intelectualii” verzi în cerul gurii, guralivi şi fără scrupule, gata să transforme din vorbe mlaştina în paradis? Ca s-o dea la o parte pigmeii ăştia nerecunoscători? Sigur, ea a făcut totul pentru TB, dar ei n-au beneficiat de pe urma muncii ei?

Iată ce cred eu că i-au transmis aceştia: mai lasă-ne cucoană, cu pretenţiile şi ifosele tale. Cin’ te-a-ncoronat neprihănita politicii? Da, ştim, ai fost utilă stăpânului. Aşa, şi? Şi noi l-am ajutat, cum am putut şi pe unde ne-a plantat, dar nu ne vezi dând atâta din gură. Dă-o dracului de integritate, că nu ţine de foame. Şi nici tu nu pari subnutrită, aşa că nu mai fă pe deşteapta, nu ne mai da nouă lecţii de moralitate. Alo, Albă ca Zăpada, agită-te mai puţin, că-ţi cade toată funinginea din păr. Nu-i suficient că te-a adus tătucul şi a trebuit să te înghiţim forţat, cu tot cu gaşca ta de purtători de usturoi? Deh, serveaţi cauzei! Dar acum, gata! Stai în banca ta şi taci! Te chemăm noi, dac-om (mai) avea nevoie de tine!

Dar sunt convins că, la simţul realităţii pe care l-a demonstrat de-a lungul timpului, paznica democraţiei a auzit altceva: suntem prea mici pentru matale, doamnă! Mărunţi şi chinuiţi de defecte, ne punem mâinile la ochi şi privim în jos, orbiţi de aura-ţi strălucitoare. Ai soarta spiritelor prea înalte, nepângărite de mundan. Te invidiem, dar te deplângem, căci singură vei fi în lupta-ţi neînfricată şi prea puţini putea-vor trena să ţi-o ţină. Nu eşti frumoasă, dar eşti demnă. Casandră, nu fi tristă, căci ştim că ne va costa scump ingratitudinea, dar ăştia suntem, imperfecţi şi orbi. Şi surzi, dar asta e de la amplitudinea vocii tale, pentru care nu-ţi purtăm ranchiună, o luminoaso! Iartă-ne şi roagă-te pentru noi, amărâţii. Dar în linişte!

Dragă Monica, şi eu îţi zic să nu fii tristă. Strămoşii noştri înţelepţi au o vorbă pentru situaţii din astea: să nu strici orzul pe gâşte… sau să nu dai mărgăritare la porci… sau… hai că mai am una… ce ştie ţăranu ce-i ăla şofranu… ?

***

Pentru a fi sigur/ă că afli rapid ce articole noi au apărut pe blog, evitând astfel intermediarii, abonează-te la newsletter, în meniul din dreapta!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Măi, Radule, da’ pornit mai eşti! :) Simt că ţi-a picat bine când ai scris textul. Aşa, parcă te-ai răcorit. Ai băgat soft, pe ardeleneşte spus (din saft – germană, szaft – maghiară, adică zamă), cu poftă, cu sânge în colţul gurii. :)) Ei, că altă dată eşti mai rezervat, mai sobru. Nu că duduia n-ar merita, dar îs curios de unde-ţi porneşte elanul ăsta. Aproape că simt ceva accente personale. Macovei a fost o mare dezamăgire pentru mine. De la apărătoare a libertăţii presei şi societăţii civile, la politiciana purtătoare de ţucal, pare o cale lungă. O astfel de schimbare a unui om este mai întristătoare decât moartea lui.
   By the way, cred că proverbul e: nu ştie mocanul de/la ce-i bun şofranul. :)

   1. N-am nimic personal cu personajul, pe care nu l-am intalnit niciodata. Dar detest impostorii! Si ea este un caz de manual! O nulitate absoluta, ridicata, prin voia tatucului ei si a unor “intelectuali” de duzina, la rang de mare justitiara. Probabil de aici senzatia da “pornit”.
    Iar tu esti unul dintre cei care chiar a inghitit povestea cu aparatoarea nu stiu cui. Ea nu s-a schimbat. A fost la fel de la inceput. Nu s-a schimbat deloc. Doar ca i se vede impostura si pentru cei mai naivi.

  2. Gabi, esti sigur(a) ca ai urmarit activitatea acestui personaj sinistru la parlamentul European? si declaratiile? poate incerci sa afli mai multe si apoi sa vfezi daca merita s-o aperi?
   Domnule Herjeu, nu-i acordam prea mult credit acestei macovei / (nu am gresit, nu merita majuscula).
   Parerea mea este ca pe cand era ceausista, era frustrata de lipsa de atentie din partea barbatilor (incerc sa ma mentin in limitele limbajului decent) .
   Iar acum, la batranete….s-a indragostit, sarmana! ce, doar frumoasele sa se indragosteasca de bestii??

   1. Elena, mi-e milă de personaje ca tine. Urmărind comentariul tău halucinant, stau şi mă întreb cine este frustrata.

    1. Imi amintesc un anume moment cand Elena Udrea a sunat la un post de televiziune, pretinzandu-se o admiratoare a..Elenei Udrea. Gabi, sigur nu te numesti Monica? sau Macovei, poate? Comentariul meu, halucinant sa fi fost, a fost la adresa unei persoane, nu a unui popor. Nu a poporului meu. Si neadevarat sa fi fost, nu intra la categoria minciuni grosolane, cum au fost afirmatiile personajului tradator de tara, la care m-am referit. Si, da, sunt frustrata, deoarece personajul in chestiune nu ma reprezinta pe mine la Bruxelles. Se reprezinta pe sine, cu interesele mai mici sau mai mari, dar oricum meschine si asta nu-i normal.