garaj cu (high) Voltaj!

Aseară am fost, pentru prima dată, în garajul Europa FM. Pentru cei ce nu ştiu (şi eu am fost unul dintre voi, până acum câteva săptămâni), titulatura de mai sus nu e un eufemism. Chiar e un garaj, doar că mai îndeplineşte un rol: acela de mini-sală de concerte. Un spaţiu inedit pentru ascultat şi, mai ales, ţinând cont de dimensiunile reduse şi de pereţii de beton, de „simţit” muzică în cele două cutii de rezonanţă cu care ne-a înzestrat natura.

Pentru că-mi plac multe din cântecele lor şi pentru că n-am avut ocazia să-i ascult niciodată pe viu, am vrut să fiu şi eu de faţă la recitalul celor de la Voltaj. Aşa că m-am autoinvitat în subsolul clădirii şi…

A fost o experienţă nouă. Imersiunea în mijlocul unui lan de oameni care se chinuiau să găsească loc pentru a se mişca în ritmul muzicii sau pentru a aplauda, fără să bruscheze pe nimeni din jur, sunetele acelea care pătrundeau de peste tot şi năşteau vibraţii şi ecouri în toate părţile corpului, sincronizarea temporară a atâtor fiinţe, atât de deosebite între ele, senzaţia aceea de rugăciune nereligioasă rostită, sau cântată, împreună, sentimentul de apartenenţă la un organism care transcede propriul corp.

Din păcate, căldura prea mare şi anumite reţineri pe care le am în a mă manifesta în public, atunci când nu sunt înconjurat de prieteni care să-mi dea iluzia unui spaţiu defensiv între mine şi ceilalţi, m-au făcut să nu mă integrez şi comportamental. Dar a fost suficient, pentru mine, c-am făcut-o sufleteşte.

PS. Mulţumesc, Sorin.

***

Click pe poze, dacă vreţi să le vedeţi mai mari. Mai multe fotografii de la ce s-a-ntâmplat acolo, găsiţi aici.

Categorii: anacronic
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Voi , la Bucuresti aveti noroc cu multitudinea de evenimente de acest gen , in spatii mai mult sau mai putin conventionale .Noi cei din provincie …. dar sa nu ma plang . pentru azi sa ne bucuram ca nu s-a uitat de Eminescu ,123 de ani de cand a plecat la stele… unde / ora 19 sala Arcadia din Pasaj in Oradea …. sunt curios: cate posturi Tv vor aminti de acest lucru ?