fuga cu învăţătorul la psihiatru!

Românii, populaţie cu dragoste de carte, îşi trimit copiii la şcoală, cu speranţa că aceştia vor învăţa să scrie şi să socotească şi vor creşte oameni mari, frumoşi şi drepţi, cu salariul minim pe economie. Cei care nu reuşesc, cresc bogaţi sau intră în politică şi în show-bizul tabloid. Când colo, la ore li se dă să scrie după dictare din Ştirile de la ora 5. Sau, ca să fim corecţi, de la orice oră, de la orice televiziune din România.

De exemplu: “În acelaşi timp, o fetiţă inconştientă a Florei Lilica se uită la părinţi cum asfaltau drumul. Deodată, un cal năzdravan scăpat de sub control i-a scăpat o copită între ochi. Ambulanţa a venit imediat. Acum, fetiţa zace în spital

Nu, din păcate (?!), nu e o ştire prost scrisă a vreunui redactor aterizat în vreo redacţie, ci textul prin care un învăţător a vrut să testeze cum funucţionează traseul ureche-mână la elevii lui de clasa a 3-a!!! Se-ntâmplă la Liceul Tehnologic “Petru Rareş” din Bacău, şi pe “dascăl” îl cheamă Ovidiu Bălan.

Şi nu e singura lui ispravă. Mai deunăzi, altă dictare: “Coborând din tărăboanţă, a căzut în glod până la gât. [..] Laurette Tuiban, urcată pe un gard, a căzut şi i s-a înfipt un ţăruş în mână. Cu toţii au ajuns la spital

Omul are o problemă clară cu fetiţele neatente, care ajung la spital. Poate a avut o tragedie în familie, să ştim şi noi, să-l compătimim. Dar locul lui tot nu e printre copii. Auziţi ce iese din creierul lui zbuciumat “O fetiţă de patru anişori a intrat în biserică. Frăţiorul de 78 de ani ţinea slujba“. Să ne mire că a adus agheasmă în clasă şi îi beşteleşte pe copiii care nu merg la biserică? Că a fost reclamat de “şeful de scară” (?) pentru că a căzut în zăpadă, beat mort? Că pune muzică la maxim în clasă sau că se şterge cu perdelele pe mâini şi pe faţă?

Părinţii s-au revoltat, în sfârşit! Aşa, şi? Dacă nu i-au făcut nimic nemernicei de învăţătoare care cerea isteric şpagă, ce-o să-i facă unui “extravagant”, simplu pasionat de poveşti morbide?

sursa: Ziarul Deşteptarea (e şi un filmuleţ cu individul, interesant pentru cine are nervii tari)

Categorii: specimene şi mentalităţi
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Tocmai am vazut si filmuletul. Este clar ca astfel de texte nu sunt potrivite pt dictari, dar mi se pare curios cine il trage la raspundere pe invatator pt acele texte, compuneri…o bunicuta, asa imbracata, ca la tara, saigur, fara prea multa carte. Nu tu director, nu inspector de specialitate. In rest, comparand cu celalalt caz, al invatatoarei, aici lucrurile au fost tratate altfel, numele invatatorului imediat dat,el filmat…nu trebuia intai asteptat sa se faca o ancheta? In afara de acele dictari si spusele copiilor, ce probe mai au ? Inchinaciunile? Cearcanele ? Zic si eu, incerc sa privesc si din alt unghi…dar este clar, ca un cadru didactic care jigneste elevii si are iesiri “extravagante”..trebuie “ajutat” sa iasa din sistem.

  2. Of, of, of…cazurile astea s-ar rezolva simplu, daca directorii si inspectorii ar fi oameni verticali ! Da’ ce fac directorasii nostri ? Trec cu vederea ca na’, vorba aia, “vine trimis/ a de sus”. Apoi, in cazuri rare, “sa manance si el o paine”. Si, desigur, nu trebuie uitata partea ca se amuza copios pe astfel de cazuri…directori, profesori colegi, elevi, parinti. Ok, ok, amuzamentul face bine, dar parca este mai bine sa ai un om normal la clasa si sa inveti, sa primesti serios niste cunostinte si nu decat o portie de ras sau suspansul “ce-i mai debiteaza astuia / asteia mintea”.

   1. Aura, directorii de institutii rareori pot face ceva, legea e extrem de prost facuta. Cunosc un caz, doamn a cu pricina, cu probleme psihice evidente, refuza testele psihologice de la inceputul anului facute de catre un anume psiholog si merge la altul, ales de ea (pentru ca legea permite) caruia ii plateste sa scrie ca e normala. Directorul NU poate sa dea un cadru didactic afara si nici nu o poate acuza ca e beuna- te da in judecata, are hartie de la medic ca e intreaga la bila. Apoi, nu poti face nimic pe baza de povesti- trebuie sa existe reclamatii scrise de la parintii copiilor, ca directorul sa poata face ceva (prin inspectorat, daca vor si aia). E mai complicat, e foarte greu sa dai nebunii afara.

  3. Cred ca tot parintii si numai ei, pot face ceva. Sa isi ia copiii de mana sin loc sa ii trimita la scoala, sa se duca cu ei in fata inspectoratului scolar si sa stea acolo pana se rezolva pb : pana cand idiotul e demis si internat intr-un spital de psihiatrie sau de dezintoxicare.

  4. Pai ce sa ii faca si cine?! Ca directorul, desi recunoastea ca invatatorul ( aici iar e o confuzie, e numit cand invatator, cand profesor…o fi ca e profesor, dar neavand post, preda la clasele I-V ? ) a fost examinat de comisia medicala si sunt deja recomandari medicale, vor mai face ei, adica conducerea scolii,bag sama, CERCETARI si vor urmari ce si cum….

   Tipul ori a trecut pe droguri , ori are schizofrenie tardiva.