de din vremuri de demult

Ehei, ce vremuri… Unele în care duceam pe umeri toată campania electorală de la Antena 1. În care nu citeam ştiri despre “divele” laurette sau drăguşanca, nu transmiteam naţiunii ultimele circării ale lui becali sau nu făceam inventarul crimelor, accidentelor, incendiilor şi violurilor de pe meleagurile natale.

Da, oricât ar părea de incredibil (şi mărturisesc că şi eu am probleme în a crede că au existat astfel de vremuri), a fost un timp în care viitori primari, premieri sau preşedinţi îmi respectau statutul şi aşteptau cuminţi să le adresez întrebările. Pe care, nu ca astăzi, nu le ştiau dinainte :)

Fotografia asta e din 2000, din finala Oprescu-Băsescu pentru Primăria Generală a capitalei. E dinaintea celebrei emisiuni în care cel care avea să devină edil şef a făcut o gafă rasistă, legată de romi… mă rog, pe atunci nu le spunea nimeni aşa :) A fost şi singurul moment al transmisiunii în care am intrat în conflict cu el şi a avut o ieşire temperamentală. Pentru care, un an mai târziu, din senin, şi-a cerut scuze. Cred, de altfel, că mă număr printre extrem de puţinii oameni faţă de care Traian Băsescu şi-a cerut scuze vreodată :)

Mi-amintesc că pe atunci, Oprescu nu visa la autostrada suspendată, ci la Bucureştiul care să înghită Ilfovul şi la angajarea din banii primăriei a câte unui portar la fiecare bloc din oraş :) A pierdut alegerile acelea, poate şi pentru că, în emisiuni, s-a arătat uşor timorat de contracandidatul său. Care, aşa cum îl ştim, imprevizibil, părea să n-aibă nici mamă, nici tată, în ringul electoral.

PS. Click pe poză ca s-o vedeţi mare.

Categorii: fotografii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Imi amintesc acel interviu , a fost foarte bine realizat , documentat . Cei doi au fost intr-o mare incurcatura mai tot timpul .Dovada si fetele lor de dupa … asa efort nu au depus ei prea des . Nici atunci , nici mai tarziu , poate doar la referendum .Dar asta-i alta poveste .
   De jurnalisti cu adevarat profesionalisti , media romaneasca duce mare lipsa . In rest suntem in top , la promovarea nonvalorilor . Comertul in detrimentul culturii etc. Stiti si voi mai bine .

  2. poate vei sterge comentariul ,dar asa pentru tine , mie imi lipseste acel Radu Herjeu , ma intriga cam toate si toti mai noii moderatori si nu vreau sa dau nume …. dar nici unul nu se ridica la nivelul tau ,nu inteleg de ce te-ai retras asa discret si lasat dat la o parte …

    1. … poate trebuia sa pun ghilimele …? dar faptul ca tu citesti stiri iar altii sau altele sunt in pozitia de moderatori si sunt departe , foarte departe de nivelul tau profesional ,ma nemultumeste , nu vreu sa dau nume nici de la statia la care lucrezi nici de la altele , tin cont de nivelul si profilul blogului tau ca nu-mi permit sa -i si sa le creienoz , pate este decizia TA, pt. mine esti un reper in jurnalismul de la noi … Andreea Esca e trecuta in manualele de istorie , Andi Moisescu figureaza intr-un dictionar pop -rock mai zilele trecute pe foia unui calendar printre alte evenimente era consemnat ca s-a nascut Elena Lasconi numele mi se parea cunoscut dar am efacut putin efort sa-mi amintesc cine e , fii linistit ,Tu ai fost uitat , am verificat … poate ar fi terbuit sa citesc printre randuri … dar ce conteaza este ceea ce insemni pt . mine , ca ma bucur de fiecare articol al tau si postare , mi-e putin dor de muzica pe care o distribui … problema e a mea , ca ce jurnalisti vreau eu sa vad mai des si pe altii de loc , cum telecomanda este la mine fii sigur / fiti siguri fac selectia …

     1. Dacă Radu Herjeu, pe care nu-l cunosc (nici măcar de la TV prea bine), este așa cum l-am descoperit aici, pe blog, am convingerea că nu si-a dorit nimic din tot ce ai înșirat tu, Dorin… Decât să modereze vidul de idei dintre “Nimeni” și fratele lui geamăn, mai bine să “citească știri”, dar sa-și aștearnă propriile gânduri și trăiri pe filele unei cărți. Dacă aș crede că este altfel, nu i-aș acorda nici măcar o secundă din timpul meu scriind aceste rânduri.

     2. Luminita, chiar daca nu ma cunosti, ai inteles perfect de ce am preferat sa nu moderez emisiuni in televiziunile de azi :)