din nou despre aparenţe…

Vă invit din nou să faceţi un exerciţiu de imaginaţie. Şi nu numai :) Priviţi imaginea aceasta. Eventual, mare, dând click pe ea. Gândiţi-vă ce meserie credeţi că are bărbatul acesta? Cu ce se ocupă, cam care-i sunt valorile în care crede, cam cum vede el lumea? Abia apoi continuaţi să citiţi textul ăsta.

Trebuie să recunosc că, iniţial, când am văzut fotografia de mai jos, am fost convins că este o găselniţă (isteaţă, de altfel) a vreunui ong care luptă împotriva discriminării. Apoi am săpat netul şi am descoperit că totul e “pe bune”! Omul acesta chiar există şi are toate ingredientele pentru a se afla în această postare despre aparenţe!

Ei bine, faceţi cunoştinţă cu Dave Ores, medic, absolvent al Universităţii Columbia, cu propriul cabinet în Lower Est Side din New York. Un fel de celebritate în zonă. O parte din zi şi-o ocupă făcând intervenţii estetice celor cu dare de mână: reîntinerirea pielii, reducerea ridurilor sau eliminarea permanentă a părului corporal. Cu banii obţinuţi astfel, îşi foloseşte a doua parte din zi oferind asistenţă medicală gratuită oamenilor care trăiesc în ghetou, fără asigurări sau venituri. Ca în vremurile de demult, de dinainte de apariţia marilor companii de asigurări, cei bolnavi pot suna sau pot veni direct la cabinet şi toţi sunt primiţi şi îngrijiţi. Dr Dave, cum îi spun toţi de 13 ani, a demarat un alt program: scoaterea tatuajelor specifice găştilor (bandelor) sau foştilor puşcăriaşi. O face pe gratis celor care doresc să înceapă o nouă viaţă, într-o lume în care astfel de “marcaje” îţi fac aproape imposibil accesul.

Lui Dave îi plac motocicletele (are un Harley) şi femeile tatuate şi cu piercinguri. De altfel, în afară de simbolurile legate de medicină, ele se regăsesc cel mai des pe spatele, braţele şi gâtul lui :)

PS. Trebuie să recunosc: tentaţia mea iniţială, de a considera totul o găselniţă publicitară, demonstrează că şi la mine funcţionează (câteodată) aparenţele. Mai ales în cazul tatuajelor. Dar despre asta voi vorbi altădată.

***

Dacă ţi-a plăcut, încearcă-ţi imaginaţia şi aici.

Categorii: Oameni
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. sa inteleg ca nici tie nu-ti prea plac tatuajele , nici mie …. in rest despre personajul din postare , ce pot zice – cinste lui !! pentru ce face in partea a doua a zilei , in rest despre tatuaje si gusturi probabil mai trebuie sa “evoluez”