despre “laşitatea” lui Badea

Eu nu cred că lui Mircea Badea îi e frică să se bată. Cu oricine. Chiar şi cu cineva care l-ar face una cu pământul în 5 secunde. Ba, din contră, cred că este suficient de orgolios şi are destule ţigle dezaliniate încât, dacă i se pune pata, să intre într-o altercaţie, chiar şi cu gândul de “a muri cu celălalt de gât”, după cum, aşa frumos spuneau străbunii noştri. De aceea, nu cred că a evitat o confruntare fizică în “scandalul” (eu prefer să-i spun circul) motocicliştilor, din laşitate.

A început prin a face ce ştie el mai bine: să provoace. A plecat de la o observaţie de bun simţ, că e anormal ce zgomot fac indivizii ăia pe DN1 în timpul nopţii, nepedepsiţi de nimeni. Pe care, în stilu-i caracteristic, a transformat-o într-o dispută pro sau contra băsescu, pro sau contra Antenele “lui Voiculescu”, pro sau contra Mircea Badea. A făcut ca toate alea, cu un tricou de smardoiaş pe el, sărind de la masă cu un băţ în mână şi mimând cam ce-o să le facă el ciumpalacilor. Nada fusese aruncată.

După care, s-a îmbrăcat la costum, şi-a ţinut calm emisiunea (aşa cum n-o mai făcuse de ceva vreme), ignorând chiar şi lumina verde pe care un dobitoc i-o băga în ochi. Şi nu i-a evitat pe motocicliştii strânşi acolo, în speranţa că va ieşi cu ceva scandal, ca să aibă ce mânca şi media care-l urăşte pe Badea din toţi rărunchii. Vă imaginaţi titlurile” “Badea a lovit cu sălbăticie nişte cetăţeni paşnici, a căror singură vină e că le plac motocicletele”. Sau “Banii furaţi de Voiculescu de la popor plătesc un individ ca Badea care îi bate pe românii necăjiţi”. Sau “Obsesia băsescu îl transformă pe Badea într-o fiară”. Sau “Iată adevărata faţă a celor care vor să pună mâna pe justiţia independentă”. Sau, de ce nu “Comuniştii securişi ai lui Voiculescu bagă pumnul în gură susţinătorilor libertăţii democratice de exprimare”.

Cred că, în pofida tentativelor patetice de a-l ironiza pe Mircea pentru coada dintre picioare sau pentru că ar semăna cu un câine care latră, dar nu muşcă, artizanii şi susţinătorii şaradei din faţa Antenei 1, sunt dezamăgiţi. Pentru că “laşitatea” realizatorului tv n-o să-i îndepărteze niciun fan, pe când violenţa fizică ar fi făcut-o.

Nu ştiu dacă de capul lui sau sfătuit/presat de alţii, Mircea a adoptat cea mai bună poziţie în acest circ care lui îi va mări audienţa la emisiune, în timp ce adversarilor săi le-a adus meschina satisfacţie de a vorbi despre laşitatea lui.

PS. Să turezi motocicletele la miezul nopţii într-un cartier de blocuri dovedeşte că eşti prost şi nesimţit, nu băsist. Oricât ar părea de greu de crezut, nu toţi proştii şi nesimţiţii de la noi sunt şi băsişti.

PPS. Acest text nu e pentru cei care nu ştiu că nu sunt un fan al modului în care Mircea foloseşte, de prea multe ori, televiziunea.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Din pacate, in nenumarate randuri acest Mircea Badea instiga si jigneste. Prin faptul ca isi tine emisiunile in aer liber a incercat sa induca publicului (cu o inteligenta indoielnica), ca ei jurnalistii ar fi niste victime colaterare a ‘procesului politic’ a boss-ului … din punctul meu de vedere este un circar ieftin cu o educatie asemenea unui baiat de cartier citit …

  2. Problemele sunt 2( defapt 3, una de la mine):
   1) Badea a sarit un pic parleazul dar lucrul asta nu era un motiv de isterie nationala cum s-a mai intamplat in cazul:
   Badea( si Ciutacu) – Alina Dumitru; Badea( si Antena 3) – cainii comunitari; Badea( si Antena 3 care culmea a transmis destul de mult de la proteste in ciuda ostilitatii batatorilor cu deseuri in asfalt) – Rosia Montana … etc. Dar nu s-a intamplat cand au facut-o alti oameni, mult mai grav. Banciu, jurnalistul nepereche, in cealalta tabara a “showului” de la masuta, n-a spus de exemplu ca Alinei Dumitru i-a facut adversara un armbar si de aia nu a mai putut vota, a spus ca Simona Halep nici nu e prea talentata, e si tarancuta si semianalfabeta. Nu a mai asteptat nimeni momentul ca pe painea calda sa se poata isteriza pe sistemul: fratioare, cand zice ala ceva sa vezi ce i-o dam! Cu mici exceptii a fost liniste.

   2) Da, nu toti descreieratii sunt si basisti cum nu toti descreieratii sunt si prosti( unii cred ca sunt chiar destul de inteligenti dar sufera de mania copilului genial, respins de societate, care ajuns adult vrea sa se razbune si isi alege la intamplare tinte, sa-si demonstreze siesi ca poate) dar 10 ani de mandat basist i-a scos pe toti la suprafata. Incaierand clase sociale, incaierand profesii, incaierand jurnalisti, crescand putin cate putin mentalitatea asta de galerie: ori esti cu noi, ori esti cu ei sau nu existi.

   3) N-am nici o indoiala ca in ciuda ultimei fraze pe care ati scris-o tot or sa fie suficient de multi inteligenti care sa spuna: Radu, ce-ti mai place sa-l aperi pe latrinistul lui Voiculescu.

  3. Nu cred ca subiectul poate fi considerat o ”cauza” oricit de antipatic v-ar fi Badea. Apropo de cauze in domeniul utilizarii televiziunilor cred ca prostitutia mediatica pe fata a unor posturi sau manelizarea altora ar fi subiecte care ar merita numele acesta!

  4. zic … ca daca facea (si) un spagat si isi faceau baietii aia selfie-uri cu el in spagat … poate il dadeau si cu motoru’ o tura … socializau

  5. Toate bune si frumoase, dar emisiunea lui intra in categoria “parodie”, si de asta mai face el de alea nefacute. Macar stie limba romana si nu e “politruc”!