despre aparențe

Așa cum v-am obișnuit, din când în când, îmi place să vă testez modul în care reacționați la aparențe! E, lăsați, știm că toți suntem, într-o măsură mai mare sau mai mică, tributari aparențelor. Trăim într-o societate care le cultivă și le ridică la rang de CV. Ni se explică zilnic ce importanță au hainele, frizura, accesoriile, în evaluarea pe care ceilalți ne-o fac la prima vedere. Ei bine, vă propun și azi un exercițiu în acest sens. Sau puteți să-l luați ca pe un test de imaginație. Priviți cu atenție imaginea din stânga. Și încercați să ghiciți ce meserie are tânărul acesta. Cu ce se ocupă el în fiecare zi? Oare tatuajul de pe mână o fi vreun indiciu? Sau tricoul? Sau modul, destul de neîngrijit, dacă mă întrebați pe mine, în care arată părul de pe față? Nu trișați! Citiți mai departe doar după ce v-ați decis în privința răspunsului.

Pe domnul din imagine îl cheamă Michael Clark. Trăiește în Blenheim, dar muncește în Marlborough, Noua Zeelandă. E căsătorit cu o japoneză și au împreună doi copii. Și, de altfel, la serviciu, tot cu copii are de-a face. Pentru că este… educator la grădinița publică din oraș. Pe care o și conduce, ca director. Știți câți educatori bărbați sunt în Noua Zeelandă? Doar 1,7%! Michael nu pierde nicio ocazie de a-i îndemna pe ceilalți să aibă curaj și să înfrunte prejudecățile, dacă-și doresc să predea la grădiniță. El povestește că, la început, a fost privit cu suspiciune, dar, în timp, a câștigat încrederea părinților. ”Sunt mai rezistent și țin mai mult la tăvăleală, sunt mai gălăgios și mai iertător decât colegele mele” spune el.

Ei, ați ghicit?

PS. Click pe poze pentru a le vedea mai mari!

Categorii: diverse
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: