de din vremuri de demult

În anul 2000, aflându-mă eu pentru a doua oară la Londra, am abandonat centrul, pe care apucasem să-l cutreier destul de pe îndelete, şi am purces spre periferiile capitalei fostului Imperiu. Vorba vine “periferie”, că, dacă mă uit pe hărţile oficiale, destinaţia vizată de mine e destul de în interiorul. Aşa că am luat metroul (mă rog, mai mult un tren, că a mers doar la suprafaţă) şi am călătorit de, la un moment dat, am crezut c-am greşit direcţia.

Cei mai mulţi dintre noi asociem Greenwich-ul cu ora standard, de la care se calculează toate celelalte. Sincer să fiu, nici eu nu ştiam prea multe despre locul spre care mă îndreptam. Şi nu mă aşteptam să găsesc o adevărată aşezare, cu palate şi vile impozante, cu muzee, universităţi şi parcuri. Da, ştiam cum arată Observatorul astronomic, deşi, pe vremea aceea, netul nu era chiar la îndemână, ca astăzi :) Din păcate, nu eram pregătit să fie atâtea de văzut, aşa că am ţinut-o tot într-o fugă, dornic să zăresc cât mai mult până se întuneca.

Dar tot am avut timp să rog pe cineva să-mi facă o poză exact pe meridianul 0, acolo unde estul se desparte de vest iar orele se scad sau se adună, în funcţie de direcţia în care priveşti. Din motive obiective (poziţionarea amabilului fotograf de ocazie), eu tot spre est priveam :) Norocul meu că, ţinând cont de circumferinţa mea de atunci, puteam fi cu uşurinţă prezent simultan în ambele emisfere:))

PS. Ca să vedeţi poza mai mare, click pe ea.

Categorii: fotografii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Este foarte placut sa vizitezi,astazi,unele tari si sa te poti bucura de civilizatia acestora! Am vizitat Europa oarecum nainte de ’89,dar in conditii deosebit de grele,dandu-ti pentru un sejur de o luna,atata primeai viza de iesire din tara,daca ti se aproba,100$.Mi-am pernis sa spun unui securist mai cunoscut,dar tot securist:
   -acum imi dau seama de ce nu se mai intorc romanii plecati in occident.!
   -de ce intreaba el?
   -pentru ca li se dau bani numai de dus.
   Cand mi-am dat seama de gresala am intrat in panica.,dar “omul” nu m-a turnat.