Din vremuri de demult

O nouă incursiune nostalgică în trecut. Mergem astăzi mai departe în timp, hăt în anul de graţie 1977, când luam primul meu premiu I, în clasa întâi a Şcolii Generale 86 :) Din câte se poate observa, nu eram cine ştie ce vesel, sper să nu vă aşteptaţi să-mi amintesc motivele :)) Alături de mine este învăţătoarea mea, doamna Minculescu, despre care nu mai ştiu nimic. Probabil nu mai e printre noi. Nu ştiu exact dacă mi-a plăcut de dânsa, dar sigur nu mi-a făcut şcoala antipatică, aşadar putem presupune că a fost cum trebuie.

Deşi comuniştii cică nu încurajau concurenţa, pe vremea lor se dădeau premii şi se făceau ierarhii din primul moment. Eram noi toţi şoimi ai patriei :), dar nu eram toţi egali. Nu ca acum, când toţi copiii din clasele 1-4 iau calificative. Toţi sunt buni sau foarte buni. Evident, ca să nu-i traumatizăm :) Lasă că are grijă viaţa, care nu e aşa îngăduitoare şi nici aşa darnică în a împărţi steluţe de aur. Sigur, ca să fiu sincer, nici premiile la şcoală nu mi-au adus cine ştie ce folos până acum, aşa cum n-au făcut-o nici performanţele intelectuale sau profesionale ulterioare, dar ceea ce a stat în spatele lor, lucrurile pe care le-am învăţat şi cărţile pe care le-am citit, au clădit omul care sunt :) Total neadaptat vremurilor de azi, dar… e prea târziu pentru a deveni altcineva :)

PS: Click pe poze pentru a le vedea mari. Scuzaţi calitatea lor, sunt de acum 100 de ani :)

Categorii: fotografii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. sa stiti ca mie una mai mult imi placea acele timpuri ,pt ca se facea diferenta dintre soim ,elev etc .. se stia de sef de clasa,de grupa ,de detasament,inbracati in uniforme ,fetele erau cu codite si pampoan,baieti cu costum bleomaren si sapca ,acele timpuri sau dus ,,,si invatatura nu ma-i este cum era nu se mai dau notele ,premiile de alta dat.acum cu calificative ..se stia cine invata cu adevarat..singurul lucru nu imi place cind ne ducea sal intimpinam pe dmnul si dmna ..CEAUSESCU,,ca era soare ,ca ningea,ploua trebuia sa esim sai salutam, ihhhhhhh ..imi este dor de vremurile de de mult..

  2. eeee! 1977, bun n, terminam opt clase, al saisprezecelea din treizeci, degeaba am citit o biblioteca de carti… tot neadaptat am ramas

  3. Radu cred ca gresesti , tocmai ca esti cum esti ,ca stii ceea ce stii te fac sa rezisti … si va venii o vreme si cred ca nu e foarte departe cand roata se va invartii in sensul firesc , ca acum ….