de din vremuri de demult

Pentru azi o amintire dragă mie, de la Putna! Mi-a plăcut istoria de mic şi mi-a plăcut şi de Ştefan cel Mare. Mai puţin sfânt, dar măcar nu şi-a pus muierile logofete sau bane sau vornicese! Când am mai crescut, m-am apropiat mai mult de Mihai Viteazul. Dar tot cred că naţia noastră ar fi arătat altfel azi, dacă ar fi avut mai mulţi conducători ca cei doi. Şi nici în prezent nu ne-ar strica unul dintre ei :)

Aşa că e de înţeles de ce am fost emoţionat când am ajuns la Putna. Într-un fel, m-a impresionat chiar şi faptul că mormântul Voievodului nu era somptuos şi plin de briz-brizuri! Iar mănăstirea, chiar dacă poate părea mai sărăcioasă stilistic decât Voroneţul, degaja un aer de forţă, de determinare, de siguranţă, care, parcă, traversa timpul dus-întors, din vremurile de demult, ca o stâncă bine înfiptă în munte.

Am stat cu cortul chiar pe versantul care se vede în zare, în spatele mănăstirii. După cum se poate observa, aveam plete cam ca Ştefan :) E, nu chiar, dar, oricum, mult prea mari pentru gusturile mele ulterioare!

Scuzaţi calitatea imaginii. E veche şi originalul pe hârtie a fost prelucrat de mine, în laboratorul meu foto din baie :) Eheee… ce vremuri! Plus că a fost trecut printr-un proces de scanare…

PS. Dacă vreţi să vedeţi poza mare, click pe ea!

Categorii: anacronic, fotografii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Foarte frumoasa poza…frumoase sunt amintirile care sunt greu de uitat

  2. Mare dreptate ai Radule , bun ar fi si un Tepes pe alocuri . Una peste alta , meritam ceva mai bun .
   Ei si-au facut treaba , sa ne-o facem si noi .
   Dar daca mai mult dormim … pana cand nu ne trezim … nimic bun .
   P.S. frumoasa poza .

  3. in ciuda timpului, cu toata scanarea poza arata bine ! pe mine ce m-a surprins neplacut la vizita manastirilor, la unele din ele: comercialul chiar si acolo a castigat teren …. de vina sunt si vizitatorii, dar si cei ce vietuiesc acolo …

  4. Frumoasa poza si comentariul. Tocmai m-am intors de la Sucevita, si eu sincer credeam ca e construita de Stefan, dar am aflat ca e de fapt ridicata de boierii Movilesti, in sec. XVI. Si am fost si pe la Iasi, Trei Ierarhi e in restaurare iar parcul Palas din spatele Palatului Culturii arata… ca in vest… Si Palatul Culturii e in renovare, ca si intreg Iasiul mi se pare, o sa arate extraordinar cand va fi gata.