curat ”fapte, nu vorbe”!

12. 11. 2014 – Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat la cea de-a două confruntare electorală televizată, la B1 TV, că ”pentru România, ar fi periculos să dea toată puterea în mâna unui singur partid”

18.11.2014 – Președintele ales, Klaus Iohannis, a declarat într-o conferință de presă, avându-l la stânga lui pe Vasile Blaga: ”Noi dorim să preluăm puterea, noi PNL. Nu mai există două partide, unul singur – PNL nou – care doreşte să preia puterea”

25.11.2014 – Președintele ales și confirmat, Klaus Iohannis a afirmat într-un interviu acordat Agenției Reuters: ”Toată lumea vrea să fie tabăra învingătorilor. Deci, este posibil ca în viitoarele săptămâni sau luni să avem… în Parlament… o schimbare care va oferi Partidului Naţional Liberal o majoritate, pe care o va folosi atunci pentru schimbarea Guvernului”

Acum, eu știu că prima frază era doar un slogan de campanie, o lozincă propagandistică, menită să le ofere nehotărâților mai săraci cu duhul un pretext cu iz decent pentru a vota împotriva ”ciumei roșii”. Știu și că Blaga, Videanu, Falcă, Flutur, Anastase, Boc nu i-ar fi făcut campanie electorală lui Iohannis, dacă ar fi crezut chiar și o clipă că, după victorie, nu se va trece la cumpărarea la bucată sau engros a parlamentarilor, și ei vor trebui să aștepte alegerile din 2016 pentru a se întoarce la butoane. Mai știu că cei mai mulți nu l-au votat pentru ”altfel-ul” cu care a defilat în campanie, ci din resentimente față de contracandidat și partidul său, deci nu-i interesează dacă face invers decât a promis!

Mulți români au închis ochii când, în 2004, imundul abia ales președinte mergea cu căciula în mână la ”soluția imorală” pentru a-și asigura o majoritate în Parlament. Au făcut-o și 5 ani mai târziu, când același individ, reales, achiziționa cu cash, funcții sau șantaj deputații și senatorii necesari pentru continuarea regimului său. Unii dintre ei au înfierat, în 2012, ”schimbarea arhitecturii parlamentare”, după cum s-a exprimat atât de poetic Iohannis, în urma căreia guvernul MRU a picat și a lăsat locul unuia al USL-ului. Așa că mă aștept ca tot ei să găsească o scuză pentru suceala din discursul noului lor favorit, pe principiul: și ceilalți au făcut-o! Totul, desigur, motivat de generosul și profund maleabilul deziderat al interesului național!

Da, știu, mi s-a mai tot spus zilele acestea că sunt cârcotaș, că trebuie să am răbdare ca domnul președinte să arate ce poate, că important e că ne scapă de comuniști, nu contează cum, că să-l lăsăm în pace, că acuși se pune pe făcut minuni și n-are nevoie de critici! Din acest motiv, acest articol nu este îndreptat împotriva domniei sale, ci, dimpotrivă, e scris pentru a arăta că, de fapt, Klaus Iohannis se ține de cuvânt și pune în practică ce-a promis în campanie: fapte, nu vorbe! Ultimele au fost doar pentru cei care au crezut în ele!

Update. N-a trecut decât o zi și UDMR s-a grăbit să răspundă chemării sirenului neamț, anunțând ieșirea de la guvernare! A început politica ”altfel”!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. In 6 luni vom vedea exact ce se ascunde in spatele votului asta halucinant.nu cred in implicarea asta masiva a tinerilor de a merge la vot numai din “manipularea” pe facebook.faceti va rog un calcul:nr voturilor din tara+nr romanilor pplecați din tara.

  2. E foarte clar”,DOMNIA” LUI IOHANNIS INCEPE CU OMARE MINCIUNA ! Vor urma multe altele impreuna cu Vasile Blaga la butoanele pnl .Ce rau suna ”LIBERALUL” VASILE BLAGA !

  3. Pai cand un lucru e bine facut, e facut bine, nu gluma!! adica, o minciunica, acolo, de campanie?? Asi!! O minciuna imensa, ca doar romanii nu se lasa manipulati asa, cu una-cu doua!! cred ca mult timp n-am sa-mi pot reveni din uimire: cum, domnule, a reusit sa mobilizeze toti adormitii care n-au votat in 25 de ani, sa iasa acum din case? CUM???