Crin, uite pisica!

Deja ne-am obişnuit cu fumigenele despre cum Antonescu n-o să mai fie candidatul USL la prezidenţiale, cum o să-l şunteze PSD-ul, cum o să fie înlocuit de Oprescu, Ponta sau Papa de la Roma! Ele sunt lansate, periodic şi des, de aşa numiţii analişti politici, de nemulţumiţii din actuala structură guvernamentală cărora nu le ajung firimiturile de la masa preamarilor sau de opozanţii care bagă băţul prin gard, că deh, vrabia mălai visează.

Dacă Mirel Palada nu mi-ar inspira încredere, aş fi fost tentat să cred că şi rezultatele sondajului realizat de institutul pe care-l conduce, CCSB, se încadrează la capitolul “bate şaua să priceapă iapa”. Ştiut fiind că instituţia respectivă are legături destul de strânse cu liderul fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, e posibil să fie doar o coincidenţă faptul că ele, rezultatele, se suprapun peste ceea ce pare a fi semnul unei nemulţumiri în creştere a acestuia faţă de preşedintele PNL.

Iată ce arată ele: Crin Antonescu e mult în urma camaradului său de luptă antibăsistă, Victor Ponta. Pe care, după cum se vede, nu l-a afectat mai deloc toată frăsuiala mediatică legată de nominalizarea baschetabalistei la conducerea Parchetului general. Şi nici atacurile Antenei 3 la adresa coabitării cu locatarul de la Cotroceni. Ba chiar dimpotrivă, dacă e să ne uităm la cifre. Dar nu asta e problema liderului PNL. Nici aceea că e devansat şi de primarul capitalei, veşnica sperietoare pe care unii o tot plimbă prin câmpul electoral. Acesta stătea bine şi acum 4 ani, şi ştim cam cum s-a-ncheiat aventura lui din alegerile prezidenţiale.

Pe Crin ar trebui să-l îngrijoreze poziţiile ocupate în topul încrederii populaţiei de doi colegi de partid, unul aliat, adus chiar de el, celălalt adversar declarat: Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu. Primul îl devansează cu 10 procente, al doilea l-a egalat. Acum, lăsăm la o parte faptul că niciunul dintre ei nu i-ar face faţă lui Victor Ponta într-o eventuală confruntare electorală, Crin rămânând, din acest punct de vedere, cea mai viabilă opţiune a liberalilor. Dar cifrele (care sunt sfinte, prin obiectivitatea lor, după cum se ştie, nu?) îi prezintă ca posibili înlocuitori ai acestuia în parteneriatul cu premierul. Ceva mai incisivi cu acesta, mai refractari la compromisuri cu PSD-ul, fiind mai puţin condiţionaţi de dorinţa de a ajunge la Cotroceni.

Senzaţia mea e că cineva îi arată pisica lui Antonescu. După cum spuneam, plec de la ipoteza că rezultatele sondajului sunt precise. Dar faptul că ele au ajuns direct la Evenimentul Zilei, ocolind Antena 3, care a comandat studiul, spune multe. Ziarul susţine că Dan Voiculescu a făcut o criză de nervi şi a vrut să oprească “scurgerea” de informaţii. Eu cred că, dimpotrivă, nimic nu le face mai veridice decât dorinţa manifestă de a le ascunde. Şi nimic nu atrage mai mult atenţia asupra unui lucru decât un mic scandal declanşat în jurul lui.

PS. Pe unii i-a mirat prezenţa unor angajaţi ai mogulului şi a lui însuşi la TVR. E posibil ca ea să fi fost un alt semnal trimis preşedintelui liberal, care trebuie să ştie cât se poate sprijini, la o adică, pe televiziunea publică, în pofida faptului că e condusă, oficial, de omul lui.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Se pare ca tot mai multi sunt cei care se tem de a aceasta perspectiva : Crin presedinte . Se tem ( nu-i pe placul lor)cei din afara ( in special SUA), se tem cei cu probleme( cu legea) din tara. Probabil ca si unii si altii si-au dat seama ca este omul cu care nu se fac compromisuri pe sub masa, nu se tradeaza si nu se vinde tara. Ori in afara de romani ( care din pacate desi doresc un astfel de presedinte, inca dorm si nu-l vad)cine l-ar mai dori? Cei care vor sa-si insuseasca toate resursele tarii? Cei care vor sa puna pe chituci Romania? Cei care vor sa desfiinteze institutiile acestui stat: invatamant, justitie, sanatate , cultura, mediu …-orice? Cine din acestia si-ar dori un presedinte care sa le creeze probleme? raspuns: NINENI !!! Pentru ca aceste “obiective” sunt urmarite de mult, s-au dat bani grei pe retele de spionaj, pe scenarii si intrigi ca sa poata obtine secrete de stat si destructurarea statului. Iar acum cand au acces la ele ,cand totul a devenit atat de simplu, avand OMUL lor, in varful piramizii, cum sa accepti unul care vrea sa-ti darame piramida???????

   1. Adevarat ! Si mai mult si mai trist , o tara manelizata, cu gratare de mici si bere, cu fufe la bara si papagali care plang in direct la tv, n-o sa-si aleaga niciodata un om spalat, calcat, parfumat, frezat, educat, care merge la opera, ci unul care sta cu boschetarii la birt si danseaza din buric cu tigancile pentru ca, cu acesta se identifica si nu le insulta “inteligenta”, apoi deosebit de grav este ca societatea civila, intelectualii deveniti persoane publice sunt corupte, impotente creativ si moarte de foame si atunci au ales un compromis facand un pact cu basescu si influentand alt segment de populatie !