Hai cu victimizarea isteroidă ca să scăpăm nepedepsiți!

rosu-pietoniCu mare tam-tam, s-a mai consumat un act din teatrul absurdului mioritic ”Toată lumea vrea ca legea să fie respectată, nimeni nu vrea, însă, s-o respecte!” Ați văzut deja, probabil, filmulețul cu femeia care a făcut circ în buricul Bucureștiului. Pentru cei care n-o știu, povestea e simplă: Respectiva traversează pe roșu (adică încalcă legea, pentru cei care nu știu!). Polițistul o oprește si-i cere actele. N-o bate, n-o înjură, n-o bruschează! Îi cere actele, ca s-o poată amenda, sau poate doar s-o avertizeze.

Femeia refuză, ultragiată. Agentul o poftește la secție (tot potrivit legii), pentru identificare. Ce să vezi? Femeia nu vrea și începe să facă scandal. Vrea chiar să plece, oamenii legii o încătușează. Se dezlănțuie iadul. Femeia se dă cu curul de pământ și urla Criminalilor! Se strânge nelipsita mulțime de gură cască, emotionată de zbieretele “victimei”. Evident, mai toți din public se recunosc în ea. Și ei trec pe roșu, nici ei n-ar vrea să suporte consecințele pentru asta. Deci, huo Poliția! Polițiștii, în loc să fie mai fermi (nițel mai americani) și să pună capăt tămbălăului, încearcă discuții și negocieri, doar-doar or face-o pe recalcitrantă să înceteze și să se urce în mașina! Apar mai multe echipaje, pentru ca, deja, circul stradal luase amploare (ați auzit de sintagma ordinea și liniștea publică?).

În sfârșit, femeia e dusă de acolo. Dar filmulețul a rămas și a început viralizarea pe internet. Vaiete prelungi ies din tastaturi: abuz, ia uitați-vă la milițienii ăia! Săriți!!!! Naziștii, comuniștii! Politța abuzează o biată femeie nevinovată! Și ce dacă a trecut neregulamentar, trebuie s-o brutalizeze în cătușe? Țara e plină de infractori, hoți și ucigași, și ”ăștia” își arată mușchii cu pietonii incorecți? Lăsăm la o parte că Poliția rutieră nu trebuie să prindă corupți, găinari sau criminali, ci tocmai pe cei care încalcă legile de circulație.  Cam ce ar fi trebuit să facă? Să renunțe, văzțnd halul în care se comportă femeia, nu? Eu nu m-am gândit niciodată, în foarte rarele ocazii în care am greșit în trafic, să mă dau victimă și cu curul de pământ în fața agenților, doar, doar m-or lăsa nepedepsit! Am lăsat capul în jos și mi-am recunoscut vina, așteptând consecințele.

Iar mass-media, ca de obicei, nu înțelege care îi este rolul și intră în corul isterizatilor! În loc să prezinte echilibrat cazul, să obțină toate informațiile, mai ales cele care nu apar în filmulețul care începe mult după declanșarea scandalului, se inflamează galben: Incredibil sau Șoc și groază!

Nu ne mai facem bine niciodată!

Pentru cei interesați, iată litera legii 218/2002:

Capitolul 5 (drepturi si obligatii)
Art. 31

(1) […] Poliţistul […] are următoarele drepturi şi obligaţii:

a) să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispoziţiile legale ori sunt indicii că acestea pregătesc sau au comis o faptă ilegală;

b) să conducă la sediul poliţiei pe cei care, prin acţiunile lor, periclitează viaţa persoanelor, ordinea publică sau alte valori sociale, precum şi persoanele suspecte de săvârşirea unor fapte ilegale, a căror identitate nu a putut fi stabilită în condiţiile legii; în cazurile nerespectării dispoziţiilor date de poliţist, acesta este îndreptăţit să folosească forţa!

Categorii: specimene şi mentalităţi, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: