ce poate face un om talentat cu o pană!

Câtă atenţie dăm, de obicei, unei pene? Mai niciuna, în afara cazului în care vrem să gâdilăm pe cineva :) Sau dacă e de păun sau struţ şi vrem să ne-o punem ca pe un trofeu estetic într-o vază, în sufragerie. Sau în coafura extravagantă a vreunei cucoane. Există cineva care a văzut mai mult în perisabilele podoabe ale înaripatelor. Cu mult talent, răbdare şi migală, le-a folosit ca “pânze” pentru tablourile sale miniaturale. Numele ei e Julie Thompson şi s-a născut în nordul Canadei. Şi e autodidactă.

Nu văzuse pe nimeni făcând asta, atunci când i-a venit ideea să folosească multitudinea de pene de curcan care cădeau din păsările familiei. Aşa că s-a apucat să le picteze. Mai întâi cu imagini simple, apoi cu unele din ce în ce mai complicate, ajungând astăzi, după 17 ani, să realizeze adevărate opere de artă, expuse în galerii de profil din tot Nordul Americii.

pana-39

pana-40

pana-37

pana-31

pana-42

pana-29

Chiar dacă acum trăieşte în statul Washington, Julie rămâne fidelă frumuseţii naturii din Alaska. E fascinată de poveştile pe care le pot spune animalele sau păsările pictate de ea. Spune că natura sălbatică e un izvor nesecat de inspiraţie pentru lucrările sale, la care “munceşte”, în medie, 18 ore! Ea încearcă să dea fiecărei imagini o caracteristică distinctivă, aşa cum spune că are şi fiecare  pană pe care pictează.

Vi se pare simplu? Mie, nu! :)

PS. Click pe imagini pentru a le vedea mai mari!

PPS. Mai multe creaţii ale Juliei Thompson găsiţi pe site-ul ei.

Categorii: imaginaţie şi talent
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. O adevarata arta ..trebuie multa imaginatie ,inspiratie si mult talent..adevarata frumusete ..Felicitari..Juliei si multumim Radu pt postari..