Câteva considerații personale după Turul 1

Cel care gestionează acest site personal dorește să-și exprime o opinie de cetățean votant și a cărui viață este influențată de calitatea celor care conduc cetatea:

– Dacă USR avea un alt candidat, cu mai multă substanță (eu tot sper că au așa ceva printre membri, deși au scos până acum în față aproape exclusiv oameni-ambalaj), avea șanse să se califice în turul 2 de pe prima poziție. Și să câștige la pas președinția.
– Dacă PSD avea alt candidat, poate dintr-o zonă mai puțin politică, ar fi reușit să obțină un scor mult mai mare în turul I. Nu cred c-ar fi avut șanse să învingă în turul II, însă, indiferent cine ar fi fost.
– Dacă Mircea Diaconu își construia mai din timp candidatura, fără s-o scalde atât, și, mai ales, nu se baza prea mult pe o coaliție de două partide aflat în plin proces de dezmembrare și reasamblare, ar fi reușit mai mult
– Dacă Paleologu nu era omul lui Băsescu, ar fi înregistrat un scor sensibil mai mare. Dar nu văd ce alt partid l-ar fi ”adoptat”. Iar pe cont propriu n-ar fi reușit să ajungă candidat.
– Salut dovada de rămășiță de bun simț național, prin punerea la locul lui a celui care s-a folosit de presupusa moarte a unei fetițe pentru a candida
Și, ultimul, dar și cel din urmă…
– Dacă în locul lui Iohannis ar fi candidat un patefon din care s-ar fi auzit non-stop ”PSD trebuie să dispară”, patefonul ar fi luat 50%, pentru că ar fi părut mai empatic și mai preocupat de soarta ”supușilor ascultători”! În pus, patefonul ar fi redat mult mai frumos discursul de ”victorie”!

***

Părerea mea: marele perdant al acestor alegeri este USR-ul! Eșecul lui Barna de a convinge electoratul va duce la înlocuirea lui cu, cel mai probabil, Nicușor Dan, sau cu cineva din tabăra conservatoare a partidului. Ceea ce va duce la tensiuni cu aliatul Plus (se știe că îndepărtarea lui Dan a avut la bază și respingerea de către acesta a intenției lui Cioloș de a prelua partidul). Faptul că Barna și-a cam pus oamenii în funcțiile interne, dar și în cele politice (inclusiv Parlamentul European), va duce la acutizarea disensiunilor interne, deja extrem de puternice după europarlamentare. Ceea ce, posibil, va provoca dispariția alianței și fărâmițarea USR-ului. Mulți vor avea interesul de a scoate la suprafață scandaluri ținute sub preș, și mă aștep să apară dezvăluiri din interior despre posibile încălcări ale legii.
La alegerile locale nu votează diaspora, deci ”succesul” actual al lui Barna nu va ajuta cu nimic. În plus, nu vor mai putea vota sutele de mii de studenți și turiști prin marile orașe, deci scorul de acum nu se va repeta nici la București, nici la Cluj. Aceeași situație și la parlamentare, unde diaspora nu votează decât pentru puținii aleși care să-i reprezinte în Legislativul de la București.
Vor crește presiunile liberalilor de dezmembrare a USR-ului, prin atragerea de parlamentari nemulțumiți sau oportuniști. Iar miniCaramitru va strica și puținul rămas nevătămat!

***


Reacțiile fanilor talibani ai USR-Plus explică exact (dacă mai era nevoie) de ce a eșuat lamentabil candidatul alianței în alegerile prezideniale. Ei nu se vor trezi nici atunci când partidele-cortină vor face implozie în bula lor, iar oamenii-noi, oamenii-ambalaj se vor refugia fiecare în alt partid și vor începe să scuipe/lingă acolo unde azi ling/scuipă. Și atunci vor da vina pe popor, pe televiziuni, pe pomana electorală, pe asistați și pe vremea frumoasă de afară.
Cum spuneam și aseară, eu cred că, în eșaloanele doi și trei, există și neimpostori, oameni competenți, fără extremisme și tribalism, capabili să înțeleagă că o țară nu e o colibă pe care s-o razi la pământ, după care să construiești pe teren viran caruselul cu luminițe pe care-l visezi!

***


Eu sunt sigur că, atunci când vituperau isteric pentru votul prin corespondență și n-șpe mii de zile de vot pentru diasporezi, talibanii useriști nu credeau că, în noile condiții create cu vreo 100 de milioane de euro cheltuiți în plus de stat (adică de proștii din țară), vor obține mai puține voturi de acolo decât la alegerile europarlamentare organizate execrabil, nu-i așa, de ciuma roșie!
*
129.487 vs 166.581

***


Cum să spun eu, ca să înțeleagă și elitiștii talibani useriști cum e cu eșecul candidatului lor?
Aha, știu! E cam ca atunci când afli că mersul cu trotineta electrică nu înseamnă sport!
🛴

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: