când arta bate realitatea

Lui Riusuke Fukahori îi plac mult vietățile acvatice, în special carașii. Și nu se mulțumește să-i țină în acvariu, să-i hrănească și să-i admire. Îi transformă în adevărate opere de artă, pictându-i 3D. Rezultatul e uimitor. Poți jura că recipientul din fața ta (real și întotdeauna tradițional japonez) e plin cu apă și pești.

Riusuke folosește pentru realizarea creațiilor sale o tehnică dificilă și minuțioasă. Așterne un strat de rășină acrilică transparentă, o lasă să se usuce, după care pictează o mică parte din pește. Lasă să se usuce, după care pune un alt strat de rășină. Îl lasă să se usuce. mai pictează o bucățică de pește. Și tot așa. Vă dați seama câtă răbdare trebuie să aibă, pe lângă talent. De altfel, din momentul în care a început să lucreze astfel, a lăsat să treacă 8 ani de încercări până să facă publice lucrările sale.

În școală, obișnuia să facă farse colegilor și profesorilor. Modela din lut obiecte uzuale care semănau incredibil cu cele reale. Și le lăsa la întâmplare, după care urmărea încântat reacțiile celor care-și dădeau seama că apucaseră doar o bucată de pământ. Și astăzi, cei care se apropie de creațiile lut obișnuiesc să încerce cu degetele ”apa” și să atingă peștii.

Artistul are o conexiune personală și profundă cu peștii săi, vii sau pictați. Îi consideră o metaforă pentru viața lui. De aceea crede că niciunul din cei care au început să-i copieze munca nu va reuși să-i redea și sufletul.

PS. Click pe poze pentru a le vedea mai mari.

Categorii: imaginaţie şi talent
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Efectul dinamic e atât de puternic încât peștii par a fi vii. De nu eram informată că sunt picturi aş fi zis că e un acvariu adevărat .

  2. Ce poti sa comentezi? E, pur si simplu, minunat!

  3. EXTRAORDINAR DE FRUMOS!! CHIAR NU AM VAZUT CEVA ATAT DE FRUMOS NICIODATA!! SI ATAT DE EXPRESIV!! APROAPE CA NU POT CREDE!! CACI AM IMPRESIA CA SUNT FOTOGRAFII DUPA ACVARIILE RESPECTIVE!! FRUMOS TARE DE TOT!!!!!!!!!! MULTUMIM DIN SUFLET RADU!!!!