cam gata

Cred că poziţia mea faţă de referendum e cunoscută. Şi, deşi am fost dezamăgit de deznodământul lui, mă număr printre cei puţini care consideră că problema nu stă în listele electorale sau în boicotul taberei prezidenţiale. Ci în absenţa masivă a celor care nu-l plac pe TB, dar, din comoditate balcanică şi din dezinteres mioritic faţă de orice nu priveşte direct zona dintre stern şi genunchi, au preferat să-şi soarbă berea la umbră. Oricât ne-am revolta pe CCR, pe Bruxelles, pe Berlin, pe X şi pe Y, problema este la noi, la această populaţie din spaţiul carpato-danubiano-pontic, aşa cum frumos se definea pe vremuri teritoriul locuit de cea care, pentru scurte perioade de timp, a fost o naţiune. Dar nu despre asta vreau să vorbesc acum.

Tabăra anti TB a pierdut. Dacă e să mă întrebaţi pe mine, toţi românii au pierdut, mai puţin cei care-şi văd libertatea şi averile salvate de reîntoarcerea la Cotroceni a preşedintelui suspendat. Au pierdut chiar şi cei care şi-au consumat ultimii neuroni ca să asimileze pericolul imens al invaziei comuniste şi al disoluţiei României, profeţite isteric de trompetele prezidenţiale. Indiferent cât de naivi sunt, sau de lipsiţi de viziune pe termen lung, au pierdut. Au pierdut mai ales cei care au ieşit din case. Pe mâna celor care au demarat demersul de demitere a lui TB, plecând cu puşca-nfundată la vânătoare, fără o strategie şi fără să se asigure că nu întorc România cu susul în jos, doar ca să se chinuie apoi s-o repună pe poziţie, în timp ce încearcă să-i pieptene coafura deranjată de aventură. Cele 8 milioane şi jumătate de români care mai au şanse să facă parte dintr-o naţiune, la un moment dat, şi-au manifestat responsabilitatea pentru cetate. Indiferent de opţiune. În schimb, vinovaţi de rezultate sunt cei care erau obligaţi să se asigure că vocea votanţilor nu se va pierde în labirintul instituţional şi legislativ. Cei care acum, la spartul târgului, se agită doar pentru ca oamenii din stradă să nu-i considere trădători pentru că legitimează exitul unui joc desfăşurat după reguli pe care le-au acceptat. Sub presiune străină sau din cauza incompetenţei, contează mai puţin.

De aceea, decizia parlamentarilor USL de a asigura cvorumul şedinţei prin care se pune punct “exilului” lui TB, e un semn de normalitate. Şi merită salutat ca atare, oricât de dureroase ar fi consecinţele lui.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. lA INCEPUTUL UNUI RAZBOI, NIMENI NU VA CUNOASTE ADEVARATII CASTIGATORI. IMPORTANT ESTE SA STI SA PIERZI, ASA CUM STI SA CASTIGI. SIGUR , ACTIUNEA TREBUIE SA AIBA UN MOTIV BINE DEFINIT, IAR ORGANIZAREA IMPECABILA. GRABA STRICA TREABA, ASA CUM S-A INTAMPLAT CU DEMITEREA PRESEDINTELUI. DACA AVEM UN SCOP, LUPTA TREBUIE CONTINUATA. MOTIVELE SUNT EVIDENTE, PERSONJUL NU SE VA SCHIMBA ASA CUM SPUNE PROVERBUL(LUPUL ISI SCHIMBA PARUL , DAR NARAVUL , BA) .USL-UL, S-A GRABIT SI A PIERDUT. POLITICA CERE MULTA DIPLOMATIE, SI CUNOASTEREA TEMEINICA A LEGILOR INTERNE SI INTERNATIONALE. DACA VOM ABANDONA ACEASTA ACTIUNE, DE DEMITERE A PRESEDINTELUI, NOI, VOM AVEA FOARTE MULT DE PIERDUT. AMESTECUL GERMANIEI SI A AMERICI IN PROBLEMELE INTERNE, DEMONSTREAZA ACCEPTUL NOSTRU PENTRU INCALCAREA SUVERANITATII TARII NOASTRE. INTODEAUNA SE VOR AMESTECA ALTII PENTRU REZOLVAREA PROBLEMELOR INTERNE. NU CRED CA TREBUIE SA PLECAM CAPUL IN FATA EUROPEI SAU A AMERICII SAU A ALTORA , CARE VOR RIDICA PRETENTII DE FIECARE DATA.

  2. Nici eu nu cred in lozinci de genul “am pierdut o batalie, nu razboiul”. Ma simt ciuruit din nou si nu de tb, ci, culmea, de cei are au vrut demiterea lui. Au vrut totul pe repede inainte, fara a fi pregatit temeinic fiecare pas. Ninic nu mai are nici un sens decat unul: pichetarea continua a cuiburilor de viespi pana la demisie si atat, in rest sunt povesti pentru copii. Mai trebuie sustinut Guvernul ca sa puna in aplicare acele masuri care sa-i asigure “succesul” in alegeri, dar parca vad reluarea scenei cu primarul Sibiului, si atuci ce vom face? Alegeri anticipate in ianuarie sau februarie?

  3. Nu se termina nimic aici… haituitul va haitui l randul sau. Nu e capabil de iertare… si asa isi va semna decapitarea politica a Unchiesului Sam.

   Deocamdata Unchiul Sam e un pic preocupat la el in batatura…trebuie sa-l unga pentru a 2 a oara pe Barack Obama.