câinele şi Videanu, eroi de proverb

Avem noi o vorbă: câinele moare de drum lung şi… Videanu, de grija PNL-ului. Pentru că şi-a terminat mauzoleul impozant de la Snagov şi pentru că DNA-ul, Parchetul, ANAF-ul, Garda Financiară nu i-au bătut încă la uşă, fostul campion al borduriadei bucureştene are prea mult timp liber la dispoziţie şi îl consumă dându-şi cu părerea pe blogul său despre partidul brătienilor şi despre pericolele care-l pasc. Probleme care, desigur, ar dispărea ca prin minune dacă l-ar arunca peste bord pe Antonescu şi s-ar aşeza iar la coadă la pupat condurul prezidenţial, printre celelalte microformaţiuni, fundaţii, mişcări, forţe şi iniţiative.

Natură sensibilă, fostul primar se cutremură la gândul că biata musculiţă liberală se va prinde în pânza de păianjen a verosului PSD. Care, până una alta, i-a oferit PNL-ului paritatea pe listele comune de la alegerile locale şi parlamentare de anul trecut, în pofida diferenţei evidente de forţă electorală. Ceea ce n-au făcut oamenii lui Băsescu în 2007, când, la europarlamentare, când s-a pus problema unei candidaturi sub sigla ADA, voiau un raport de 2 la 1 pe buletinele de vot. În favoarea lor desigur. Şi asta, după ce, cu 3 ani în urmă, ajunseseră la putere, iar cârmaciul la Cotroceni, în special prin sufragiile simpatizanţilor liberali.

Acum, Videanu face apologia defunctei Alianţe DA şi bate câmpii despre cum s-au iubit şi respectat partenerii de atunci, cum mergeau ei mână-mână sub conducerea mizericordioasă a lui TB. Uită să spună, însă, cum acesta din urmă a stricat totul, vrând cu orice preţ să scape de Tăriceanu din fruntea guvernului şi să înghită PNL-ul la masa de dimineaţă, ca să nu bea wiskeyul pe burta goală. Şi, pentru că nu i-a ieşit, a rupt din el nişte firimituri, pe care le-a înglobat în coca lui prezidenţială, căreia i-a crescut în coadă un apendice în formă de L.

Din rândurile aşternute cu durere-n suflet, se simte drama omului. Pur şi simplu nu poate respira de grija pentru prietenii lui liberali, pe care nu-i vrea sateliţii social democraţilor. I-ar prefera, probabil, strânşi toţi pe dealurile Sucevei, în ţarcurile lui Flutur, compunând pentru tătuc rugăminţi de iertăciune pentru rătăcirea temporară.

În final, cel care nu ştie ce-i prieşte mai bine, politica sau afacerile, concluzionează apoteotic: “Singura forţă care a învins PSD şi care este probabil şi acum coşmarul lui Victor Ponta este o dreaptă reunificată ca în 2004.” Care dreaptă unificată, nenicule? Nu cumva pe atunci pediştii erau membri voioşi şi dârji ai Internaţionalei Socialiste? Sau erau, cumva, doar nişte agenţi infiltraţi ca să saboteze din interior mondiala organizaţie comunistă, pe care s-o destabilzeze total prin plecarea din ea?

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Libertatea de miscare a lui Videanu si preocuparile de mai sus , in lipsa de altceva mai bun , atesteaza inca odata, daca mai era nevoie , ca USL-ul guverneaza dar nu are puterea …

  2. Pleiada de ministri PDL trebuie neaparat se dea cu subsemnatu . altfel e de rau pentru democratie in general .

  3. Cînd se va elibera un loc şi pentru bulibaşa v i d e a n u şi alţi ca el (nu-i mai numesc fiindcă îi ştie lumea) acolo unde el şi ai lui i-au trimis pe NĂSTASE , VOICU VÎNTU Ş.A. uni cu vini imaginare iar alţi pe drept în acele locuri “călduţe”. Ce face 1/2 din dna despre care se spune că este curată?