Băsescu, strategul de campanie al Udrei

După ce s-a cam terminat cu zăpada pentru snowmobilul său, în loc de primăvară, TB s-a trezit brusc în anotimpul crizei bărbatului la… 60 de ani, anunţat de mezină că va deveni bunic! Şi, de unde până mai ieri erai bărbatul viril, care învârteai cu un deget universul a milioane de români, te vezi acum plimbând landoul prin Herăstrău. E şi firesc deci să te scuturi din letargie, să mai ieşi pe marginea stâncii şi să ragi niţel, semn că leul mai are puţintică vlagă în el.

Nu destulă cât să-şi recapete regatul, dar suficientă pentru a-şi asigura moştenirea şi a-şi impune urmaşul. Aşa că şi-a asumat direct şi fără ocolişuri rolul de şef de campanie al Duduii în confruntarea din PDL. I-a băgat pe portocalii în şedinţă, le-a dat inidicaţii, le-a transmis mesaje pe care, dacă nu le-au priceput, le-a reluat seara la emisiunea eurovizionistului care a avut grijă să nu-i pună întrebări, ci s-a rezumat la “Aşa, şi…”

Primul lucru pe care l-a făcut a fost să câştige voturile lui Boc şi ale susţinătorilor săi, fluturându-i voalat pe la nas mirosul de prezidenţiabil în 2014. A ţinut să-l perie zdravăn şi la televizor, cât de mare şi tare şi competent şi curajos s-a dovedit guvernul lui, chiar şi aşa, reşapat continuu, cum a fost. Tot acolo îl anunţă şi ca cel mai potrivit pentru cursa spre Cotroceni, fără să-i dea numele, desigur. Dar are grijă Udrea s-o facă, a doua zi. Ca să nu mai existe dubii pentru nimeni că jocurile aşa trebuie făcute.

I-a făcut proşti pe toţi, i-a anunţat că nu renunţă la MRU. Nici la gaşca gornistă Macovei, Voinescu, Neamţu, Papahagi, Preda. Că îi vrea pe toţi acolo, strânşi la un loc, o mare familie fericită. Pe toţi, mai puţin pe Blaga, despre care a refuzat cu obstinaţie să vorbească. Ceea ce vor face, mimetic, şi foarte mulţi dintre liderii judeţeni ai partidului, la apropiatele alegeri interne. În schimb, toţi vor fi asimilat cu bucurie în suflet laudele neostenite la adresa candidatei mari, curajoase, forţoase, indubitabil de dreapta, ce mai, celei mai tari din parcare, că nu degeaba o claxonează toţi. Căreia, ca orice strateg de campanie eficient, i-a dat şi sfaturi de imagine: să mai lase naibii poşetele scumpe şi tocurile. Pentru că el ştie cel mai bine cum e cu prostitul prostimii şi cu trucurile care te fac să pari poporului unul de-al lui. Din fericire, Duduia e ascultătoare, aşa c-o s-o vedem curând în opincuţe şi cu plasa de rafie pe braţ, pozându-se cu copii plebei, prin târgurile duminicale din satele ţărişoarei.

Per total, ca orice preşedinte care se respectă, imparţial şi echidistant, n-a vorbit nimic despre problemele ţării păstorite (Schenghen, blocajul din justiţie), ci doar despre ale partidului care, aşa cum a spus şi el, nu-i mai poate fi de niciun folos, în halul ăsta fesenist în care e acum. Aşa că situaţia trebuie remediată de urgenţă, nu de alta, dar sigur viitorul fost preşedinte nu se vede ieşit la pensie, schimbând scutece şi încălzind biberoane.

PS. Blaga îi răspunde lui TB: “că domnul preşedinte o susţine pe Udrea, ştiu 22 de milioane de români”. Vrei să ne spui ceva, buldogule? :)

***

Poţi primi direct prin mail informaţii despre orice postare nouă de pe blog. Nu trebuie decât să te abonezi la newsletter (în meniul din dreapta).

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Basescu,ce ne mai poate spune GUVERNATORUL,care simte ca-i fuge,aluneca pamantul de sub picioare ? Noua,poporului nimic.Ne-a mintit destul,ne-a jignit,ne-a prostit si imbrobodit.Acum singura si nu prea sigura jucarie este Duduia si masinuta aia defecta, PDL,la care se chinuie sa gaseasca niste chei,surubelnite,sa o repare cat de cat.E TOTAL NECONSTITUTIONAL ,CEEA CE FACE,dar cine sa-l mai taxeze ?! Cei de la CCR se pare ca se joaca BABA OARBA.Sa fim noi sanatosi si sa mai avem nervi sa-l mai rabdam pe ha ha TB.

  2. SHENGEN…se scrie Schengen..iar “copii plebei”…copiii plebei…asa, ca fapt divers.
   In rest, totul e scris cu rafinamentul care va caracterizeaza!!!

   1. Da, asa se scrie Schengen. Am corectat. Multumesc de atentionare.
    Iar copii se scrie copiii doar cand ii vrei articulati :) Ceea ce n-a fost cazul aici. Nu am scris copii ai plebei, ci copii plebei. “Plebeu” nu e doar substantiv, ci si adjectiv.