băi, dar mult tupeu mai ai!

Cam cât tupeu să ai ca, după ce, acum 15 ani, susțineai că România nu are nevoie de autostrăzi, acum să critici guvernul că nu termină una? După ce ai fost ministru al transporturilor de 5 ori, după ce la cârma aceleiași instituții s-au perindat oamenii tăi fideli, după ce ai condus de capul tău țara în ultimii 9 ani, să vii și să te dai fată mare nemulțumită că rămâi nemăritată pentru că Făt Frumos n-are șosea pietruită până la tine-n poartă, spune multe, dacă mai era nevoie, despre grosimea obrazului tău.

Dar, de fapt, decența și corectitudinea n-au fost niciodată punctele tale forte, nu-i așa, TB? Nu pentru asta te-au ales și reales oamenii, nu pentru asta ți-au ținut trena “intelectualii” de mucava, ahtiați după funcții, onoruri și, evident, bani. Nu cu acestea ai reușit să învârți pe degete atâția ani serviciile secrete, procurorii, o bună parte a clasei politice și una a mass-mediei. Nu, ci cu folosirea meșteșugită a petardelor care să acopere, de fiecare dată, absența lor!

Și cu circul pe care te-ai priceput mereu să-l faci, pentru că ai știut că asta place unei părți a poporului. Acum ai revenit la vechile șmecherii. Iar dansezi, iar te afișezi cu soția, acum o faci și cu fata însărcinată, ca să mai emoționeze vreo casnică. Te duci pe muntele Găina, te fotografiezi cu oamenii, mergi pe șantiere și te dai interesat de mersul treburilor. Nu mai ai fes scump sau tricou senin, acum defilezi în șlapi, că se știe că românul tot pe litoralul nostru vrea să asculte manele. Apari toată ziua la televizor și-ți dai cu părerea despre privatizări, teroriști, constituție, regionalizare, taxe și bona angajată în familia premierului. Te plimbi peste Prut și te dai unionist. Ești peste tot, vorbești mereu, mai puțin ca președinte şi mai mult ca lider al noului partid încropit pe culoarele Cotroceniului.

Ai stat în banca ta aproape un an și l-ai lăsat pe Ponta să creadă că o faci de dragul coabitării. Acum inventezi motive pe bandă rulantă să strici înțelegerea, pentru c-a venit timpul să te reactivezi și să te ocupi intensiv de viitorul tău politic, ce va începe peste un an. Și, desigur, de toți țuțării de care vei avea nevoie în continuare. Tu ești Albă ca Zăpada de care vorbea consilierul tău, iar piticii tăi sunt prea mici fără tine. Tu încerci să-ți răzuiești toată arama apărută pe față și să te dai virgin într-o lume a violatorilor în serie.

S-ar putea chiar să-ți iasă. În primul rând pentru că românii sunt amnezici. Apoi, sunt încă mulți fascinați de cei ca ei, tupeiști, nesimțiți, incorecți, șmecheri, fără scrupule, dar care au reușit în viață. Și presimt că ăștilalți, care te-au cam băgat în corzi, dar n-au putut să-ţi aplice şi upertcutul decisiv, o să se certe la un moment dat ca la uşa cortului, creând perdeaua de fum de care ai nevoie ca să te strecori din jilțul pe care l-ai ocupat, fără onoare, atâția ani, în izmenele reşapate ale salvatorului naţiei, care, după ce-a strâns ţara de gât, îi face respiraţie gură la gură, zgomotos şi fără ruşine.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. are exact tupeul pe care l-a avut de la inceput cand daca indrazneai sa spui ca basescu e o jigodie te linsau toti romanii. :( nenorocirea este ca nici cu pesedistii aliati cu penelistii nu va fi altfel :( in fond basescu n-a fost ales in 2004 ca sa nu castige nastase alegerile? nastase=psd :( eu cred ca totul e un circ pentru noi si ei de fapt se iubesc si fac afaceri impreuna intru desfiintarea romaniei:(

  2. Radu Herjeu,mi-a placut mult analiza facuta,m-a uns pe suflet.Ma bucur ca mai sunt jurnalisti care-si spun transant parerea asa cum gandesc foarte multi oameni..Multumiri si astept noi postari.

  3. Doamne,suntem blestemati sa-l ducem in carca pe acest tupeist si culmea ,sunt inca destui care il mai cred.

  4. Nu va contrazic cu nicio virgula, sunt de acord cu Dvs. dar…ca sa fie schimbat cu nemernici mai mari decat el…iar nu mi se pare corect!

   Sunt 23 de ani si acel cerc inchis si vicios al FSN-lui inca “respira” si unii ca Dvs. sau altii platiti pentru manipulare, ati reusit sa impartiti Romania in doua nebunii: pro si contra Basescu.

   Nu este corect, nu este onorabil, nu este demn!

   Pana la urma, romanii sunt cei prosti si “unii” au fost, sunt si vor fi criminali…for ever.

   1. Romania a fost impartita in doua de Basescu, nimeni altcineva n-ar fi reusit asta atat de bine, de aceea personajul e atat de nociv.