atunci când evreii şi arabii refuză să fie inamici!

 E din nou tensiune în Orientul Mijlociu. Curge din nou sânge nevinovat. Mor iar oameni doar pentru că s-au născut de o parte sau de alta a unui zid sau a unei graniţe, în familii cu o anumită moştenire religioasă. Nimic nu pare să poată pune capăt acestui conflict atât de vechi. Şi, ca de obicei în aceste perioade, lumea s-a-mpărţit în două. Cetăţeni din cele mai îndepăratet colţuri  iau partea uneia sau alteia dintre părţi. Uneori cu aceeaşi agresivitate cu care se desfăşoară ostilităţile reale. Evident că există multă manipulare în presa internaţională, în funcţie, desigur, de interese şi sursa banilor. M-am abţinut să fac vreun comentariu pe această temă, deşi cred că ştiu suficiente detalii despre istoria şi caracteristicile conflictului. Sau poate, tocmai de aceea. Mi s-ar părea jenant să împart eu vini, în condiţiile în care nu trăiesc acolo şi nu sunt nevoit să trăiesc cu frica în sân că aş putea muri într-un atentat sau într-un bombardament.

Dar am văzut aici aceste fotografii. Şi m-au emoţionat. Pentru că ar putea aduce aminte oamenilor că există lucruri mai importante decât religia, etnia, politica, influenţa geostrategică sau stăpânirea teritoriului. Nu, aceste lucruri nu vor opri vărsarea de sânge. Dar, prin contrast, o vor expune şi mai clar aşa cum este: subumană, aberantă şi inutilă.

 

PS. Click pe poze pentru a le vedea mai mari.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: