ăsta da poliţist!

Din ce-am văzut eu prin ştirile pe care le tot transmit poporului de vreo 20 de ani, poliţiştii români sunt cam de două feluri: corupţi (sau coruptibili) sau moi. Timoraţi în faţa celor care încalcă legea, de parcă ar fi în slujba lor şi în a celor pe care trebuie să-i apere de aceştia. Câte imagini cu agenţi luaţi pe capotă, loviţi, scuipaţi, înjuraţi n-aţi văzut, mai ales în ultimii ani?

Ei bine, din când în când, aflăm şi de către un om al legii care face ceea ce e plătit să facă. Şi care nu se lasă intimidat nici de tupeul şoferilor, nici de aroganţa lor, nici de faptul că sunt filmaţi. Din păcate, ei nu prea ajung subiect de televiziune, deşi normalitatea lor e suficient de exotică pentru meleagurile acestea!

Un adevarat exemplu pentru toti politistii.Cand cu vorba buna nu mai esti luat in serios, nu trebuie sa te sfiesti sa recurgi la forta pentru a mai taia din tupeul si nesimtirea unora.

Posted by Elite Guard Vip on Saturday, August 29, 2015

 

Tot ne plângem că România nu e o ţară civilizată. Dar prea puţini dintre noi suntem dispuşi să respectăm regulile care guvernează aşa ceva. Din ce-aţi mai văzut prin filme sau în jurnalele de ştiri, cam după câte secunde un poliţist american îndrepta arma spre şofer, somându-l să coboare cu mâinile în faţă? Acolo, dacă îţi face semn să opreşti şi-ţi cere actele, nu îl iei la rost, nu îi spui tu cam ce n-ar trebui să facă el, nu te înfigi ca măgarul pe picioarele dindărăt. Te conformezi, altfel dormi la mititica. Şi, dacă eşti convins că ai fost victima unui abuz, îl dai apoi în judecată. Dar n-ai nici cea mai mică şansă dacă se dovedeşte că l-ai sfidat, ai refuzat să prezinţi documentele sau să te din jos din maşină.

Credeţi că dacă toţi poliţiştii ar avea atitudinea celui din filmuleţ, ar mai fi pline şoselele de cocalari, beizadele, parveniţi, ştabi sau, pur şi simplu, nesimţiţi care se comportă ca pe moşia proprie? Credeţi că indivizii respectivi nu s-ar gândi de două ori înainte de a fi vocali, deşi ştiu că sunt în culpă? Amenzi şi sancţiuni mai mari, toleranţă 0 faţă de alcool la volan, poliţişti mai fermi şi mai stăpâni pe rolul lor în societate, şi, desigur, puşcărie serioasă pentru orice agent prins că primeşte mită şi pentru cel care i-a dat-o. Asta e reţeta.

PS. Cu un singur lucru din comportamentul agentului nu sunt de acord . Trebuia să-i vorbească bărbatului cu dumneavoastră, aşa cum o făcea şi acesta. Chiar dacă, presupun, era mult mai tânăr.

Categorii: timeless, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: