ah, ce vremuri!

Dragi tovarăşi şi tovarăşe, camarazi şi camarade, în sfârşit, doamne şi domni, amărâţi corporatişti! Pentru că România nu putea ajunge unde este fără efortul şi aportul milioanelor de oameni ai muncii, e timpul să luăm o pauză şi să ne bucurăm! Că în câteva zile începe din nou greaua dar dulcea misiune de a duce ţara pe cele mai înalte culmi de prosperitate şi bunăstare! Dar azi avem voie de la stăpânire să punem jos uneltele şi să petrecem cinstit, cu manele, mici şi bere! Şi bere şi vin, şi vin şi ţuică, şi ţuică şi vodcă…

Pentru cei mai tineri decât noi, am pregătit astăzi un program artistic-educativ, care cuprinde fotografii din vremuri de demult apuse, când societatea comunistă multilateral dezvoltată asuprea omul muncii, fără să-i dea pauză de cafea şi fără să-i dea satisfacţia de a fi şomer când avea el chef!

adevărul.ro

rtv.net

gândul.info

rtv.net

www.facebook.com/adevarul

b365.ro

Și, în închiere, să cântăm împreună un cântec potrivit momentului!

Categorii: diverse
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Cu bune, cu rele, acele timpuri erau linistite si sigure, chiar cu putinul pe care -l aveau marea majoritate, putin care-ti permitea sa traiesti in demnitate si nu in umilinta (in diverse forme) si degradarea zilnica de acum. Vremuri in care depresiile si actele de violenta erau rare si nu de amploarea zilelor noastre, vremuri cand visurile aveau aripi de fluturi, literatura hrana si muzica vibratia sufletului. Vremuri cad cuvantul compasiune “mai exista in dictionar”. Ura impotriva “oranduirii socialiste” ne unea si nu ne diviza, si era punctul de veselie cu nemuritorul Bula.

  2. Parca nu mai e asa de frumos ca pe vremuri … pe atunci toti aveau locuri de munca . Actualmente nu mai lucreaza chiar asa de multi oameni .

  3. Inainte de Decembrie 1989 tot omul avea de lucru si putea sa-si construiasca o casa,sa cumpere o masina chiar daca nu era straina. Puteai in coincediu sa iti iei familia si sa te duci la mare unde petreceai timp de 1 luna intreaga cu cazare la hotel categoria a-1-a.Acum cu greu iti mai permiti sa iei o simpla bicicleta pentru ca la salariile de mizerie ale celor care mai muncesc pe ici pe colo nu stiu unde sa-si imparta salariul.La datoriile pe care le au la intretinere,lumina,apa si alte necesitatiIar voi tineretul din ziua de azi nu stiti altceva decat bautura,droguri,jafuri din case cat si la drumul mare,crime cat si violuri.Va vaitati ca era sa avem o Coreea de Nord dar acum ca uneori nu iti permiti sa-i faci unui copil un simplu pom de iarna pentru ca ornamentele sunt foarte scumpe si nu ai cu ce sa le cumperi.Ca se statea la o coada cateva ore dar de bine de rau aveai ce sa-i pui unui copil de mancare in farfurie,pe cand acum uneori te uiti la lucrurile cele mai ieftine si de calitate slaba si cu fel si fel de aditivi si chimicale.N-i se cere sa mancam eco dar cu ce sa facem agricultura.Inainte Romania fixa pretul graului pe intreaga Europa.Asemenea tranzactie nu se putea face decat dupa ce noi recoltam graul.Dragii mei va intreb unde este agricultura de altadata si mai ales uzinele care faceau utilaje agricole fata de care ram renumiti in toata lumea.Numai zic de utilajele petroliere si miniere pe care le exportam pana si in tari cu renume in industrie.Am avut intreprinderi care au dus faima Romaniei peste hotare,dau un exemplu foarte mare ca ARO dar si alte intreprinderi care ne-au dus renumele tarii in toata lumea.Deci nu va mai vaitati tineretul din ziua de azi ca nu avem unde sa muncim pentru ca au fost niste “capete luminate” care au zis ca sa facem cu asemenea colosi care consuma curent si productivitate nu dau deloc?

   1. Dragii mei, din Romania de dinainte de ’89 s-a ales praful. Si pt. ce? Ca sa devenim o tara consumatoare si nu producatoare. Ia ganditi putin. In ’89 am fost singura tara din lume care nu mai avea datorii, nu se mai ploconeaa la nici un FMI, BEI si altii. Adica cum ne-am permis noi sa fim mai tari decat cei din UE si SUA. Si ne-am ales la conducerea tarii ghici cu cine? Cu TREPADUSII din linia 2 si 3 a fostei elite comuniste. Am vrut democratie? Ei acum ne iese pe nas. Eu nu mai votez in viata mea. Toti care vin la putere vin sa FURE. Si nu va mai certati intre voi. Fiecare crede ca are dreptate. Asa este in viata.

  4. Despre vremurile “prinse” inainte de ’89 si dupa sunt comentarii pro si contra. Directia lor depinde de multi factori. In primul rand de perioada traita inainte, de mediul in care ai invatat (te-ai scolit), de domeniul in care ai muncit (ca profesie), daca tze-ai iubit meseria, ce scoli ai urmat, ce preocupari extra profesionale ai avut, etc. Pe scurt : din 1961-1962 pana prin 1983-1984 s-a trait decent, din punct de vedere social, in Romania. Incepand cu ’84 a fost jale pentru marea majoritate. Acum ??!!! Sunt liber, foarte liber. POT merge (am voie) oriunde in lume, am voie sa cumpar orice (dupa pofta) dar nu am cu ce, NU AM ce este vital ptr viatza, BANUL. Ca fost specialist in extractia si prelucrarea titeiului incasez lunar o pensie de 1050 ron/luna, pensie ce mi-a fost retezata pe timp de un an (cu aprox 100 ron) de faimosl tandem Basescu-Boc). A fost bine “inaine” , este bine acum ??? Depinde de unghiul din care privesti (analizezi). Istoria Romaniei, Istoria Lumii asha s-a scris, cu atrocitati, cu nenorociri dar si cu realizari si evolutzii consistente si considerabile.