3 minute de pauză

De azi vă propun o nouă rubrică pe blog. Când veţi vedea acest titlu “3 minute de pauză”, lăsaţi tot ce faceţi în acel moment şi bucuraţi-vă de ceea ce vă voi oferi: o fotografie, o melodie sau cine ştie ce alt lucru frumos din universul ăsta care ne înconjoară şi căruia, din păcate, rareori îi dăm atenţia cuvenită. Pentru azi vă propun să vă delectaţi cu trei din cele mai frumoase locuri din America de Sud. Vă doresc să ajungeţi să le vedeţi pe viu, ceea ce-mi doresc şi mie :)

Cascada Iguazu. E la graniţa dintre Brazilia şi Argentina. Are o lungime de 2,7 kilometri şi cea mai înaltă cădere de apă are 82 de metri. Vă daţi seama cam ce faţă a făcut primul european care a văzut-o – conchistadorul spaniol Álvar Núñez Cabeza de Vaca în 1541.

iguazuzu-2

Machu Picchu. Este un oraş incaş din secolul al 15-lea, situat la 2430 de metri înălţime deasupra Văii Sacre, în Peru. Mulţi cercetători cred că a fost reşedinţa împăratului Pachacuti.

“Deşertul” de sare Uyuni. Este în Bolivia, cea mai mare întindere de sare din lume, are peste 10.000 de kilometri pătraţi. S-a format prin secarea a mai multor lacuri. Sub sare se ascunde cel mai mare zăcământ de litiu din lume. Vara, când e foarte cald, dacă stai în anumite locuri, pare că linia orizontului dispare iar cerul se continuă cu imensa întindere albă.

Înapoi la treabă! :) Ne revedem curând!

Categorii: 3 minute de pauză
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: