3 minute de pauză

Așa cum mulți dintre voi știți, Marșul Radetzky este una dintre cele mai cunoscute creații ale lui Johann Strauss tatăl. A fost compusă pentru a celebra victoria trupelor austriece conduse de Mareșal la Custoza. E, de altfel, și una dintre cele mai așteptate piese muzicale interpretate la Concertul de Anul Nou de la Viena, chiar dacă ea și pune capăt acestuia. O singură dată a lipsit din celebrul concert: în 2005, ca semn de respect pentru victimele cumplitului tsunami care omorâse sute de mii de oameni cu câteva zile mai devreme. Ei bine, vă invit să reascultați această bucată într-o interpretare absolut neașteptată. Tot o orchestră, dar, de data aceasta, formată din instrumente tradiționale chinezești!

Categorii: 3 minute de pauză
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
  •  

    Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

    Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


    Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

    [fbcomments]

    Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


    1. Asta înseamnă diversificarea repertoriului și ceva inedit. Interesul pentru cultura altora și punerea în practică. De exemplu, eu nu am văzut de când mă uit la filme, ca și coreenii ( din Coreea de Sud ) să joace în filme după cărți scrise în Europa de Vest. Mie-mi plac coreenii și coreencele cum arată, am văzut seriale la televizor ( atât istorice cât și cu subiecte actuale, moderne ) dar nu știu cum le-ar sta dacă ar juca într-un film după cartea “Torente” de Marie-Anne Desmarest. Probabil că…bine.