cinismul prezidenţial

Ştiam, şi cred că nu mai e un secret pentru nimeni, că Băsescu e… Şi aici completaţi voi caracterizările care vă vin în minte. Eu aş pune lipsit de scrupule şi de responsabilitate, grobian, mincinos, duplicitar şi inconsecvent. Dar, deşi îl bănuiam şi de cinism, nu l-am văzut niciodată manifestându-l deschis. A fost nevoie de 10 ani în care o parte a românilor să-l păstreze în fruntea ţării, pentru ca el să-şi permită libertatea de a face mişto de toţi cei care l-au votat în 2004.

Aflat la CSM cu alte treburi (să arate că, în continuare, el e jupânul justiţiei din România), s-a amuzat când şi-a amintit cam cum i-a păcălit pe cei care abia aşteptau asta în 2004: “Eu am mai făcut o urare românilor, ”să trăiți bine”, iar ei au înțeles că le-am promis asta.” Adică naivilor care sunteţi voi proşti, dacă atât v-a dus mintea, să fiţi sănătoşi, doar nu era el să vă rănească sentimentele, spunându-vă în faţă că n-aţi fost în stare să pricepeţi ce-a vrut el să zică!

Cu alte cuvinte, a făcut pipi cu boltă (aşa cum s-ar exprima eufemistic locuitorii din zonele cu care cadrează cel mai mult atitudinea locatarului de la Cotroceni) pe toţi cei care au crezut în promisiunile lui electorale şi în modul agresiv-justiţiar în care le-a făcut.

Poate că m-aş fi bucurat că susnumiţii au parte de acest duş tardiv. Deşi sunt convins că vor fi rămânând câţiva care vor spune că e vorba, de fapt, de o ploaie prezidenţial-providenţial-binefăcătoare, ce le va ajuta încrederea în judecata proprie să crească şi mai mare şi să rodească şi mai dramatic pe viitor. De aceştia nu-mi pare rău, dar de naivitatea celorlalţi aş râde. Doar că, din păcate, stropi din jetul acid au căzut peste toată România, otrăvind şi vieţile milioanelor de români care nu l-au votat niciodată pe TB. Şi care se trezesc acum, după un deceniu, cu o ţară pustiită şi o societate în colaps: neîncredere totală în justiţie, lipsă cronică de autoritate a instituţiilor statului, conflicte acute ilogice între componente ale comunităţii, deznădejde şi resemnare în faţa “blestemului” de a se naşte pe acest pământ.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
  •  

    Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

    Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


    Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

    [fbcomments]

    Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


    1. Da, mai Allah Akbar, atunci cand, in afara de Nastase si altii, voi vedea arestat si vreun specimen din camarila lui Basescu, iti vei putea permite sa vorbesti in mod pozitiv despre aceasta piaza rea pentru Romania. Pana atunci, mai reflecteaza!

    2. Ceati facut dvs.este o maniera de a interpreta orice e in legatura cu Traian Basescu spre denigrarea lui.El este in continuare presedintele tarii si cine respecta tara asta trebuie sa respecte si pe cel ce oficial o reprezinta.
      Asa sigur va respectati si pe dvs.Omul Basescu mai greseste dar asta nu inseamna ca perioada in care el a fost presedinte nu a fost lipsita de realizari.
      El nu a chemat minerii impotriva propriului popor si nici trupele sovietice la revolutie.Nu a protejat nici un infractor cu functie politica asa ca altii.Asta a dus la un semn de oarecare sanatate morala.Prin afirmatiile dvs.va integrati perfect in tabara celorlalti, a celor din cauza carora nu suntem tratati in Europa decat ca o natiune de speta a II-a, nu suntem primiti cu drepturi depline in Schenghen s.a.
      Referitor la a problema cu justitia: esteuna sa comentezi tedentios o anumita decizie a justitiei, care se refer la un caz de care esti interesat si alta sa vorbesti la telefon ,in calitate de sef al statului, aparatorul intereselor celor justitiabili,si sa ceri procurorului general ca trupa pe care o are in subordine sa-si faca datoria cu mai mult interes.

      1. V-as raspunde, dar eu credeam ca e clar ca nu ma adresez credinciosilor de rit basist, acestia fiind, prin definitie, impermeabili la orice argument. Zeul lor este perfect, asa cum trebuie sa fie orice zeu.

      2. Imi place mult cand citesc gugumanii de genul : perioada lui Basescu a fost plina de realizari si anume : nu aia, nu ailalta :)
        Referitor la problema cu justitia sunt de acord : una e sa comentezi tendentios – pana la urma de aceea e libertate de expresie, sa spuna fiecare ce gandeste- si cu totul alta sa dai comenzi procurorului general sa faca ce vrei tu – asta nu e imixtiune in treburile justitiei, e incalecarea ei de-a dreptul. Dar basistii au o logica de fier, numai a lor, intocmai ca pupincuristii ceausesti din vremea comunismului – e bine doar ce face si zice stapanul.