piesa mea se va juca pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa!

Moş Crăciun a venit anul acesta mai devreme. Adevărul e că cel care mi-a adus vestea are barbă albă şi faţă rotundă, cam cum ni-l imaginăm noi pe Moşul :) Piesa mea de teatru Autorul (rebotezată Jocul) a trezit interesul unui regizor şi al unui director de teatru, prin urmare, peste nici 3 săptămâni, va avea premiera pe o scenă a unui teatru din România. Mai exact la Reşiţa. Cred că surpriza la primirea veştii a fost mai mare decât bucuria. Apoi, senzaţiile s-au inversat ca intensitate.

Am scris-o în 2003. E ultima din cele de până acum. Mi se pare cea mai rotundă, mai bine structurată şi în care cuvintele s-au legat cel mai bine, cel mai firesc. (cea mai dragă îmi rămâne, însă, tot Păstrătorul :) Am pus-o în scenă alături de prietenii din Clubul Nouă ne Pasă, acum 9 ani, la un Festival al Prieteniei pe care l-am organizat la Cercul Militar. A fost sala plină. S-a râs mult, ceea ce la o piesă care se vrea cu umor, e de bine… cred! :) De atunci n-am mai scris dramaturgie. Poate şi pentru că am considerat că nu am suficient talent pentru asta, din moment ce din cele 30 sau 40 de teatre din ţară, cărora le-am trimis piesa, s-au deranjat să-mi răspundă doar două, cu aprecieri la adresa manuscrisului, dar cu explicaţii diverse pentru care n-o pot introduce în repertoriu. Sigur, 3 ani mai târziu, acelaşi text primea premiul II la FestCo, primul Festival al comediei româneşti. Dar nici atunci nu a trezit interesul vreunui director de teatru. Presupun că scriitura e “prea cuminte” pentru lumea asta tabloidizată.

Acum, însă, din senin şi când chiar nu mă mai aşteptam, directorul Teatrului de Vest din Reşiţa, domnul N. D. Vlădulescu, m-a sunat şi mi-a spus că piesa mea va vedea luminile rampei pe 16 decembrie. Cu decor, regizor şi actori profesionişti, adică aşa, ca în lumea bună. Am emoţii :) Dar poate că va fi un stimulent să mă reapuc de scris.

PS. Click pe poză pentru varinta mai mare a afişului.

***

M-aş bucura dacă tu, cititorule, ai considera această informaţie abia citită demnă de a fi împărtăşită cu prietenii tă. O poţi face folosind butoanele de mai jos :)

Categorii: anacronic
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
  •  

    Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

    Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


    Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

    [fbcomments]

    Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


    1. Radu Herjeu,ma bucur mult pentru punerea in scena la Resita a piesei Jocul.Asteptam cu interes aprecierea publicului si a criticii teatrale.

    2. Ma bucur sincer pentru dvs. Felicitari! Se pare ca trebuie sa continuati. Iata ca 2012 a fost un an cu folos. Que Dieu vous prote’ge! (Ati obs., sper, ca am bariera lb.engleze….asta e, am “facut” lbi. romanice si latina).