campanie care ARDe neuronii

Pentru că românii nu par chiar aşa îngroziţi de spectrul comunismului, candidaţii ARD apelează la strategia emisiunilor tabloide de televiziune, care scad nivelul extrem de mult, sperând să râcâie de pe fundul mocirlos al societăţii, puţină audienţă suplimentară, în cazul politicienilor, câteva voturi în plus. De aceea, agresivităţii deja cunoscute a portocaliilor, deveniţi peste noapte rozalii cu nuanţe albastre, printr-un proces chimic posibil doar în ţări cu populaţii amnezice, i s-au adăugat acum elemente groteşti de campanie. Sigur, la prima vedere ar putea părea amuzante, mai ales celor a căror minte e mai mereu în vacanţa mare.

După mârlănia greţoasă din campania prezidenţială de acum 3 ani, când TB făcea trimitere la sinuciderea soţiei lui Antonescu, tacticile prozeliţilor lui par, acum, copilării. Doar că ei au cam depăşit vârsta şi, în mod normal, ar fi trebuit să se desprindă de mentalitatea băieţilor de cartier.

Începem cu purtătorul de usturoi al madamei Macovei, cel care e atât de fascinat de ideologia de dreapta, încât, dacă tehnica medicală i-ar permite-o, şi-ar tăia mâna stângă şi şi-ar coase-o tot pe dreapta, ca să aibă şi cu ce să-şi facă cruce. Pentru el, e funny să faci trimitere la bolnavii de SIDA, printr-un joc fonetic forţat. Ştiu că, probabil, dacă ar fi trăit acum, părinţii spirituali ai Neamţului i-ar fi trimis direct în lagăre pe cei la care se face aluzie în mesajul lui, dar asta nu justifică genul ăsta de campanie electorală, oricât de terifiat ai fi că vin “bolşevicii” la putere!

Continuăm cu o altă mostră de gândire sănătoasă şi decentă, tocmai bună de mers la tomberonul istoriei. De data asta nu e emanaţia unui singur candidat, ci ordin de sus, de la strategii adunăturii politice care încearcă să supravieţuiască prin orice mijloace. În afară de faptul că, aşa cum se ştie, cea mai bună metodă de protecţie este abstinenţa, aşa cum le-a spus-o clar şi Băsescu în cazul referendumului, ideea strategului mi se pare chiar benefică. Folosind cu cap cadoul electoral, votanţii ARD vor înceta să se-nmulţească.

Şi, în final, o mită electorală mai puţin agresivă, dar din aceeaşi zonă anatomică la care, se pare, dreptacii fac apel cu obstinaţie. Sigur, în general, mesajele lor nu se adresează creierului, dar speram să nu coboare mai jos de inimă! Un candidat din vest, care are o fabrică de lenjerie, s-a gândit să aibă alegătorii schimburi curate după ce folosesc prezervativul recomandat de partid. Aşa că i-a cadorisit cu chiloţi şi ciorapi, având imprimat pe etichetă, evident, chipul său!

***

Dacă vrei, poţi primi direct prin mail informaţii despre orice postare nouă de pe blog. Nu trebuie decât să te abonezi la newsletter (în meniul din dreapta).

Categorii: jurnal de campanie
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
  •  

    Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

    Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


    Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

    [fbcomments]

    Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


    1. Daca privim cu atentie materialele publicitare si desigur le ascultam “emanatiile” verbale, realizam ca nivelul lor cultural si educational coboara mult sub inima.

    2. Care era tema? A, cea de toate zilele….Se apropie decembrie si sper sa nu mai vedem aceste figuri atat de ciudate… Nu mi-as fi inchipuit ca persoane atat de tinere s-ar putea vreodata inregimenta intr-o ideologie falsa (si nu ma gandesc la Garda de Fier), ca ar putea, din convingere, se pare, sa-si consume energia intr-o lupta pierduta ab initio. D-l Unguent este de uncaraghioslac aproape gretos, iar tanarul Neamtu da semne clare despre deranjamentul mental; ati impus un discurs decent, pe care vreau sa-l respect, din respect pentru dvs. si pentru ceilalti opinenti, altfel….Reusite epigramele, imi aduc aminte de textele din Piata Universitatii- ian.2012. Pot sa va spun ca dintre cele 127(atatea am reusit sa notez), cele mai multe sunt formidabile. Va amintiti? ” Sunt manipulat de constiinta!”, “Eba, e bai mare la gramaticale!”, “Roberta, vino sa ne numeri!” Sper sa nu va fi deranjat. Cu multa simpatie,P.P.