vreau şi eu aşa ceva în România!

Ne tot plângem, noi românii, de nesimţiţi, parveniţi, mârlani, tupeişti. Dăm de ei peste tot şi, de cele mai multe ori, suntem neputincioşi în faţa lor. Şi nu numai noi, oamenii de rând, pe care legea ne opreşte să ne facem dreptatea cu mâinile noastre (şi nici n-ar fi un lucru înţelept, de cele mai multe ori). Dar şi cei chemaţi să ne apere pe noi de giboni. De fapt, una dintre problemele majore ale României este lipsa de autoritate a celor angajaţi s-o exercite. Aceia care nu sunt corupţi sau coruptibili, sunt legaţi la mâini de o legislaţie deficitară, tributară sechelelor pe care supravieţuirea într-un stat dictatorial şi represiv le-a lăsat multora dintre contemporani.

Vă invit să vă uitaţi la acest filmuleţ. Acţiunea se petrece într-un oraş american. Protagonişti sunt un fiu de bogătaş (o beizadea, cum i-am spune noi pe-aici) şi un poliţist de la rutieră.

Ei bine, vreau şi eu aşa ceva în România! Vreau şi eu ca poliţiştii noştri să acţioneze astfel împotriva nesimţiţilor care se cred stăpâni pe univers. Da, ştiu, în buna tradiţie mioritică, o legislaţie mai aspră, care ar da puteri sporite forţelor de ordine, va fi o invitaţie pentru unii reprezentanţi ai acestora să facă abuzuri. Ei bine, ca şi în America, e treaba justiţiei să le oprească şi să le pedepsească. Dar trebuie început de undeva. Şi eu zic să pornim de la necesitatea de a curăţa puţin societatea de tupeul unora dintre membrii ei!

Categorii: timeless, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Si eu as vrea…as vrea multe! Unii merita o “corectie” sanatoasa, dar n-are cine sa le-o faca. Deocamdata. Se va ajunge si acolo pentru ca tupeu este prea mult si …

   In America democratia s-a facut in timp apreciabil… si cu pusca in mana… Acolo institutiile functioneaza. La noi… cert este ca nu merge cu vorba buna.

  2. Da de acea multi Politisti aici in America care fac astfel de abuzuri sint destituiti si by the way sa va informam neinformarea Romanilor din Romania aici in U.S.A. nu avem ca si in tara doar POLITIE RUTIERA aici ati gresit sau normal caci NU aveti de unde sti pentruca NU traiti aici si nu vedeti aici la televizor pe canalele private care arata realitatea ce se intimpla dupa aia cu unii din acesti Politisti Abuzivi care si injura ghet the F(ACK)AUT CARE VERB LA NOI IN LIMBA ENGLEZA E O INJURATURA ASA CACI IATI LAUDAT INDIRECT PE aMERICANI POATE VA DA VIZA LA BUCURESTI DACA O ASTEPTATI!!!