violul nu e un pericol pentru securitatea statului, nu?

De când am aflat ce nașpa e să nu fii de dreapta în România secolului 21, adică fan al statului ”de drept”, al serviciilor, ambasadelor și procurorilor, m-am decis să mă autoeduc și să mă conving că democrația pe bază de Parlament e o prostie, că prezumția de nevinovăție e arma ticăloșilor, că acuzațiile sunt echivalentul verdictelor, că dubla măsură e apanajul superiorității intelectuale și de caracter, că zbieretele țin loc de argumente, că scuipatul unde-ai lins e o dovadă de verticalitate, într-un cuvânt, că justiția nu e doar independentă, ci și perfectă. Pe cuvânt că am vrut să devin un om mai bun, mai adaptat vremurilor.

Dar nu pot. Din când în când, mă mai împiedic de povești care îmi pun la grea încercare determinarea și plantează semințele incertitudinii în psihicul meu sensibil. Despre unele am scris aici, aici și aici. Despre alta vă voi vorbi acum. E din Vaslui, adică tot din România. 7 indivizi sunt acuzați că au violat cu sălbăticie o tânără de 18 ani, timp de trei ore. Când fata leșina, o stropeau cu alcool s-o trezească, pentru a continua. În timpul acesta, familia și prietenii o căutaat înnebuniți. Jegurile astea bipede și-au recunoscut fapta și sunt trimiși în judecată. Dar, până atunci, stau bine merci la casele lor, pentru că magistrații (nu doar judecătorii, ci și procurorii!) au considerat că nu sunt un pericol public. Așa că nu merită să aștepte verdictul după gratii. Inițial le-au dat arest la domiciliu, dar a avut grijă CCR să declare neconstituțională o astfel de măsură, așa că brutele sunt doar în control judiciar. Adică n-au voie să se ducă în baruri sau discoteci. Ceea ce nu va fi o problemă pentru ei, ținând cont că le place să violeze pe câmp. Și nu au voie să ia contact cu victima. Din câte am citit eu despre astfel de dezaxați, nici nu ar mai fi interesați de ea, așa că s-a rezolvat și asta! A, și nu li se permite să poarte o armă. Ceea ce e în regulă, atât timp cât n-au fost castrați.

Nu vreau să pun la îndoială înțelepciunea judecătorilor. Așa cum am spus, lupt cu mine să nu mai fiu un comunist retrograd care atacă independența justiției. Dar, eu ce să înțeleg? Că ăștia nu aveau pe cine să denunțe? N-aveau niciun partenere de afaceri pe care să-l dea în gât pentru a li se micșora pedeapsa? Prin urmare nu erau utili în pușcărie? Sau, spre deosebire de Rarinca, nu era niciun înalt magistrat direct interesat de soarta lor?

Eu cred că explicațiile sunt mai simple. Nicio televiziune importantă n-o să-și îngălbenească ecranele când animalele astea vor fi plimbate din arest la tribunal și vice versa. Niciun analist cu greutate nu-și va da cu părerea despre caz, glorificând lupta unor instituții pentru salvarea țărișoarei. Niciun președinte nu va cere demisii și nu va urechia pe nimeni pentru că obstrucționează justiția. Niciun propagandist nu va putea folosi situația pentru a preamări colaborarea DNA-SRI și pentru a pretinde isteric ostracizarea celor care se îndoiesc de beneficiile ei. Și-atunci, la ce bun să-i ții în arest? Că doar violul nu poate fi considerat periculos pentru siguranța statului!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: