ungureni vs nemţeni

Se pare că nu doar Udrea are ce are cu Neamţu! Cum, nu ştiţi cine e Neamţu? Să vă fie ruşine. După ce, sub aripa Tismăneanului, a cheltuit căruţe de bani ca să stârpească (!) comunismul prin toate colţurile Terrei, omul vrea şi el recunoaştere internă. Şi-a făcut partiduleţ-breloc (Noua Republică), se agită, merge în pelerinaj la toate televiziunile, face circ cât cuprinde, se ceartă singur, se zburleşte la moderatori, se răţoieşte la ceilalţi invitaţi, se dă cu fundul de pământ, se iţeşte mereu fix în spatele lui TB, se scălămbăie la geam alături de mama Macovei, descântă cu usturoi scenele pe care se urcă, se ia în coarne cu Udrea, doar-doar o să afle şi lumea că există!

Dacă legat de conflictul cu Duduia, am încercat să găsesc o explicaţie aici, în ceea ce priveşte atitudinea lui MRU faţă de susnumit, lucrurile s-ar putea să fie mai simple. Pur şi simplu, l-a simţit cum e şi-l antipatizează profund. Şi, probabil, îi displace ideea ca oamenii să-l asocieze cu acesta şi că va fi nevoit să-l tragă atârnat de picior, ca pe-o piatră de moară, pe panta care, speră el, îl va duce la Cotroceni.

Iată ce smetie îi trage Ungureanu lui Neamţu, în plin proces de strângere de mâini şi coagulare a dreptei cea salvatoare de ţară: într-un interviu acordat Alpbach News, fostul premier spune, aşa, în treacăt, că “Noua Republica este un partid fără trecut, fără prezent şi fără viitor, care îşi doreşte şi el ceva”. Şi continuă: “Vrea cineva să se înscrie în Noua Republică? Eu, unul, nu!”

Dar, pentru că se doreşte a fi cavalerul cel alb care uneşte dreapta românească, nu-şi permite luxul de a ignora sau respinge pe cineva, mai ales că lipsa de inhibiţii publice şi capacitatea lui Neamţu de a vorbi mult şi tare şi netulburat de ceilalţi s-ar putea să-i fie utile. Are nevoie şi de sprijinul aripii talibane din PDL, condusă de Macovei, al cărei protejat este muţunache. Prin urmare, îl înghite deocamdată, chiar dacă, din când în când, îşi mai curăţă public gâtlejul, cât să înţeleagă împricinatul că nu sunt de-o seamă, chiar dacă vor sta amândoi la aceeaşi masă şi vor avea câte un singur vot în conducerea colectivă.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Nu voi comenta , nu cred ca sunt pregatita( vezi “publicitate”) si, oricum, avem un of atat de greu, incat nu mai pun sare pe rana. Altceva vreau sa spun: am citit poeziile postate (despre ele altadata – daca ai dori cumva o parere,desi, dupa minunatul Octavian Paler ,ce-as mai putea spune eu?) si o parte dintre interviuri. Acest Radu F. Alexandru mi-a devenit brusc tare antipatic, in urma unei emis. T.V., in care incerca sa-si impuna parerile despre….multe intr-un mod arogant, chiar obraznic, profitand de slabiciunea sau amabilitatea celorlalti…In fine, nu se dezice nici in acel interviu, e drept, luat cu cativa ani buni in urma…. Dar nu despre ac. personaj greu inghitibil vreau sa vorbesc, ci despre acea distinctie ce se desprinde din poezie, articole, pusul punctului pe “i” si, chiar din Jurnalul de noapte, care mi se pare bine construit. Succes si spor!!! P.P.