seară de film

Când oamenii vorbesc despre Sergiu Nicolaescu, şi cei care-l plac şi cei care nu-l consideră un mare regizor, au în minte mai ales peliculele lui istorice, despre război sau de aventuri. Foarte puţini ştiu că el a regizat câteva filme neîncadrabile în categoriile anterioare. Şi care ar putea oricând rezista unei comparaţii cu mari realizări dramatice din orice cinematografie mondială. Din păcate, despre ele se vorbeşte foarte puţin. Poate şi pentru că e la modă să fluierăm, nu să mai facem filme de valoare. Precum cel pe care vi-l recomand astăzi! Despre oameni, urâţi şi frumoşi, despre inocenţă, indiferent de vârstă, despre mizeria pe care războiul n-o produce, ci o scoate la suprafaţă, despre oameni care nu-şi merită vieţile. Cu un actor principal formidabil, Amza Pellea, şi cu un foarte tânăr Cristian Şofron.

Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte (1972)

10 ★ de la mine!

Puteți să-l vedeți în întregime mai jos!

***

Te invit să vezi toate recomandările mele făcute aici.

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Da, filmul este exceptional ca tema (“Moartea lui Ipu”), realizare, joc al marelui Amza Pelea…Aveti dreptate: uitasem ca regizor a S. Nicolaescu…

  2. AMZA PELEA ,un mara,mare, foarte mare artist al Romaniei.Multe si mari multumiri ,Radu Herjeu.