seară de film

E timpul pentru un film de televiziune, dar făcut după toate rigorile meseriei :) O poveste interesantă, densă şi emoţionantă despre improbabila prietenie care se naşte între un asistent social şi un tânăr alcoolic. Primul e şi scriitor, aşa că încearcă să spună în cuvinte povestea celui de-al doilea.  Şi, la sugestia acestuia, o scrie invers, de la final la început. Viaţa lui Stuart ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. Şi, încet, încet, aflăm şi de ce. La final rămâne întrebarea dacă protagonistul putea să aibă alt parcurs. Dacă ţinea de el să aleagă. Sau era robul predispoziţiei lui genetice şi a conjuncturilor? Doi actori talentaţi, aflaţi la începuturi de drum: Tom Hardy, înainte de infuzia de steroizi, şi  Benedict Cumberbatch, înainte de succesul cu Sherlock Holmes.

Stuart: A Life Backward (2007)

8 ★ de la mine!

***

Te invit să vezi toate recomandările mele făcute aici.

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Gasesc ca nu ai un fler deosebit pt rezumarea filmelor in cuvinte putine, dar am aruncat o ochi peste filmele vazute de tine si ai gusturi interesante.
   Eu nu m-am putut hotari, la filmul asta. daca Tom Hardy a jucat bine sau a supralicitat in rolul sau.
   Intrebarea ta legata de robia in fata geneticii si a conjuncturii pare un pic fara sens. Nu ai cum sa nu fii robul geneticii si al conjuncturii. Ceea ce nu inseamna ca nu poti sa fii tras la raspundere.
   Mie mi-a placut mult momentul in care personajul lui Tom realizeaza ca in ciuda tuturor lucrurilor groaznice care i s-au intmplat, cel mai nociv a fost cel in care a descoperit violenta. Interesanta perspectiva.