Printre rânduri cu Florin Constantiniu

Puțini dintre cei mai tineri de 20-30 de ani știu cine a fost Florin Constantiniu. Și mulți dintre cei care știu, datorează acest lucru în special controverselor născute de publicarea celebrei în epocă Istorii sincere a poporului român. După cum mă știți, și nu m-am schimbat în ultimii 45 de ani :), nu-mi place naționalismul de paradă și bătutul găunos în piept în numele unei mândrii artificiale. De aceea, apariția acelei cărți a fost pentru mine un prilej de (re)evaluare a multor lucruri învățate în școală, dar care nu păreau să justifice aura cu care fuseseră împodobite de conștiința populară. Și, desigur, un pretext pentru a-l invita în studioul Antenei 1 pe cercetătorul istoric mai sus pomenit. Și ce alt prilej mai bun decât 1 decembrie? Au trecut aproape 20 de ani, dar lucrurile nu s-au schimbat în bine. Ba, dimpotrivă, par să confirme unele dintre concluziile pe care un telespectator de atunci le-ar fi putut trage urmărind emisiunea.

Zice Domnia Sa la un moment dat: ”Corupția are o vechime multiseculară în istoria poporului român. Hatârul și bacșișul sunt cele două coordonate ale vieții noastre publice”

Categorii: anacronic
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: