păzea, altruiștii se-nghesuie să ne facă bine

Se apropie alegerile și, ca de obicei, e frăsuială mare în partide și partidulețe, alianțe și uniuni. Se fac și se desfac scheme, se mută pionii importanți de colo colo, se fac tot felul de calcule și simulări, se ceartă, deocamdată în surdină, se amenință, se caută alte vehicule electorale. Toți mor de grija țărișoarei și nu concep o altă modalitate de a face bine națiunii decât șezutul pe fotoliile confortabile din Palatul Parlamentului.

În tabăra opoziţiei, lucrurile s-au cam schimbat faţă de acum 4 ani. Simptomatic pentru noua situație e sectorul 3 din capitală. Dacă în 2008, democrat liberalii se călcau în picioare la ușa edilului-minune Negoiță (Lucian), ca să prindă un loc în colegiul păstorit de acesta, acum fug toți ca dracu de tămâie. Nu de alta, dar după victoria lui Negoiță (Robert), s-au prins ce nerecunoscători sunt cei din Balta Albă și Titan. Şi doar cu voturile clienţilor şi patronilor din Centrul Istoric nu ajungi prea departe.

Acum înghesuială mare e la Arad, unde taie și spânzură finul prezidențial, Falcă. Atâtea coate se dau, încât era cât pe ce să se lase cu dinţi scoşi. Socrul primarului abia menţionat, Seculici, s-a simţit cam dat la o parte de fostul premier MRU, invitat special să reprezinte urbea în capitală. Așa că și-a căutat prin telefon numărul lui Crin. Din nou. Noroc că ginerele e băiat de treabă, așa că a împăcat și capra și varza, una merge în Camera Deputaților, alta la Senat. Vorba vine, că deocamdată nu e niciunul sigur că influența lui Falcă în județ și municipiu le asigură și călduțele locuri din Parlament. Dar toată tărășenia îl lasă pe dinafară pe purtătorul de usturoi și ison al Monicăi Macovei. Evident, vorbesc de Neamțu, care s-a cam botoșit că n-a-ncăput și el în colegiile oraşului natal și a amenințat că va candida independent. Sunt convins că pe mulți i-a speriat de moarte această posibilitate!

O situație mai aparte o vizează pe Elena Udrea. După ce i-a lămurit pe bucureștenii din Drumul Taberei cât de bine dă cu mopul și ce modele meseriașe îi ies din andrele, acum caută alte comunități care s-o adopte si carora sa le gătească sarmale. Mai bine spus, ele o caută pe ea, prin reprezentanții lor, primarii. Care fac coadă, încercând s-o momească pe fosta doamnă ministru să le onoreze localitatăţile cu Vuittoanele sale. Nu de alta, dar nu se știe când se întoarce roata și o să vrea și ei piscine și patinoare în mijlocul satului. Şi-apoi, tartorul de la Cotroceni nu s-a schimbat, aşa că o pilă nu strică niciodată.

În rest, Blaga s-a refugiat la Timișoara, iar despre ceilalți încă nu se știe unde vor fi strecurați, ca să aibă o șansă, eventual după redistribuire, să apuce un nou mandat.

În tabăra cealaltă, pentru că sondajele dau ca sigure multe, multe locuri în viitorul Parlament, oamenii au devenit darnici: numai cine nu vrea nu candidează din partea USL. Mai nou, și războinicul luminii vrea să lase Bruxelles-ul ca să fericească mai de aproape electorii români. Și nu oricum, ci călare pe săgeata liberalilor. În fond, dacă banii lui Prigoană sunt buni, de ce ar mirosi cei ai lui Becali? Antonescu nu mai vrea în sectorul 1, de teamă ca, nu cumva, Chiliman să-i pună piedică în drum spre secția de votare. Sătul să spargă pe tușă semințe de bostan, Geoană și-a pus cenușă-n cap și, profitând că la jacuzzi e închis cât timp bate vântu la Rahova, s-a-ntors la sânul generos al partidului care era cât pe ce să-l facă președinte.

Așadar, românii pot dormi liniștiți. Sunt mulți altruiști care se înghesuie să-i conducă spre bunăstare, pace și armonie! Și, așa cum e firesc într-o meritocraţie ca cea românească, vor câștiga, desigur, cei mai buni!

***

Dacă ţi-a plăcut ce-ai citit, poate ar merita să împărtăşeşti asta şi cu prietenii tăi de pe facebook, twitter sau alte reţele de socializare. E suficient să dai share, folosind unul din butoanele de mai jos :)

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Este tarziu pentru a se pune in aplicare punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara. Nu uitati ca ,deja,copiii sefilor nostri sunt sefii copiilor nostri si nu pe merite ,ci pe filiera PILE,CUNOSTINTE,RELATII.