Papa întinde o mână ateilor. Vaticanul îi dă peste ea!

V-am zis eu aici că va fi interesant de urmărit noul Papă. Şi iată că, foarte curând, el face o nouă surpriză turmei sale, desatanizând ateismul şi întinzând o mână celor care respectă legile divine, fără să le fi primit la botez ca sarcină obligatorie şi sub spectrul unor pedepse cumplite. În predica sa de săptămâna trecută, le-a spus credincioşilor că ateii nu sunt automat răi, iar acestora din urmă că, dacă vor face fapte bune, nu vor mai fi consideraţi eretici, tocmai buni de ars pe rug, fie el şi abstract. Şi-a-ncheiat en fanfare: “A face bine nu e o chestiune de credinţă, ci o carte de vizită!”

Nu s-a mai cutremurat aşa Biserica Catolică, din 1992, an în care Papa Ioan Paul al II-lea i-a cerut scuze lui Galileo Galilei că era să-l ardă pe rug pentru c-a îndrăznit să susţină teoria heliocentristă. După 360 de ani, creştinii din toate colţurile lumii binevoiau să accepte că în centrul universului (mă rog, sistemului nostru planetar) e, totuşi, soarele, şi că pământul, bietul de el, nu face decât să se-nvârtă plebeu în jurul lui. Le-a luat ceva timp, dar, hei, mai bine mai târziu decât niciodată!

Acum, cuvintele Suveranului Pontif nu fac decât să consacre un adevăr de bun-simţ, pe care secolele de îndoctrinare religioasă au reuşit să-l atrofieze chiar şi în minţi de la care ai aştepta o viziune ceva mai amplă asupra lumii. Că nu contează câte cruci îţi faci, câte zile de post ţii, câte icoane pupi, de câte ori cazi în genunchi în biserică sau de câte ori te rogi pentru iertarea păcatelor. Că toate astea nu valorează mai nimic, dacă nu faci bine în tine şi celor de lângă tine. Şi invers, dacă eşti un om bun, corect, altruist, care n-ai închis ochii la răul din jur şi nu ai ezitat să faci bine, atunci când ţi-a stat în putere, nu meriţi flăcările gheenei, doar pentru că nu ţi-ai circumscris acţiunile  unei credinţe într-o putere superioară. Dacă mă întrebaţi pe mine, un astfel de om ar merita mai abitir binefacerile raiului decât cel care face bine doar pentru ca aşa îi cere religia sau de frica de o judecată divină, fără drept de apel.

Şoc şi groază printre bigoţi! Cum adică, ateii, dacă fac bine, nu trebuie urâţi, doar pentru că nu cred în Dzeu? Pai, dacă nu-i urâm, cum ne simţim noi superiori? Şi, dacă nu deţinem noi exclusivitatea într-ale mântuirii, ce ne va face să mergem înainte? Pe cine mai dăm noi vina pentru răul din lume? E, de fapt, o întrecere de făcut bine, nu cruci? Trebuie luate măsuri! Şi, ca orice minune care ţine doar trei zile, afirmaţia Papei a fost întoarsă pe dos de unul dintre vaşnicii apărători ai purităţii dogmei, un purtător de cuvânt al Vaticanului. Care, plin de importanţă, i-a anunţat pe atei să nu deschidă şampania, că tot în iad vor arde, oricât bine ar face ei în viaţă. Mai mult, o să-i însoţească şi credincioşii care nu vieţuiesc într-un cadru organizat de biserica catolică apostolică, singura care pune ştampila cu “admis” pe CV-urile oamenilor. Noroc că pe Papă nu-l alege plebea, că ar fi fost nevoiţi făcătorii de imagine să inventeze şi o scuză pentru “scăparea” lui, pentru a nu pierde voturile habotnicilor la următoarele alegeri. Aşa, nu-i rămâne decât să fie mai atent la ce spune data viitoare, să nu-şi aducă biserica, din greşeală sau neatenţie, în secolul 21!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Negarea lui Dumnezeu presupune prezenţa Lui, pentru că nu poţi nega decât ceea ce există, negaţia, în acest caz reprezentând de fapt o formă alterată de afirmaţie. Însă Credinţa că nu există Dumnezeu este una de factură empirică, pentru că ateii îşi susţin doctrina – s-o numim aşa – pe faptul că pe Dumnezeu nu L-a văzut nici dracu’ (punându-se astfel în pielea acestuia, şi de aceea fiind condamnaţi la recluziunea Iadului); deci nici Moise (n-am auzit până acum vreun protest din partea synagogii). Nu-i vorbă, că materialiştii (căci a pretinde prezenţa într-un Trup Celui care este pretutindeni şi nicăieri este clar o hulă = hyle) nu pot răspunde la simpla întrebare: cum de există simţuri, şi, mai ales, cel al văzului, pe care tot ei îl cosideră suprema autoritate între inteligibile. Şi asta reiese clar din aceea că, după modelele lor, odinioară o celulă ar fi trebuit să Raţioneaze (Raţiune = Logos) dintr-o dată asupra materiei şi să descopere uimită fotonul ca vehicul de propagare a luminii cu viteza de 300.000 de km/sec (deci l-a descoperit urmărindu-l cumva în goana lui), asta cu mult înainte ca acelaşi rezultat uimitor să fie obţinut de iluştri fizicieni, cu un I.Q. ameţitor (Einstein, tatăl lor, admite că lungimea este rădăcină pătrată din Energie, iar secunda este rădăcină pătrată din masă; cum să nu-l consideri geniu?! Călcând pe urmele unei pietre, Hawking, din scaunul celebrităţii lui ridică viteza luminii la cub, o împarte şi o înmulţeşte cu constante şi ne explică treaba cu gaura neagră din mintea lui; despre dobitocii ăştia ce părere au savanţii?). Ba mai mult chiar, celula aceea magnifică, izbuteşte (şi asta este cu adevărat de necrezut) să creeze un sistem de lentile şi de conuri şi bastonaşe (ca să nu mai vorbim aici despre pupilă, diafragmă şi corp vitros, între alte complicaţii) cu care să se obţină în creier prin transmisie nervoasă (cum altfel?) o imagine răsturnată a ceea ce fixa intelectiv un proces recognoscibil (acela al formelor obiectelor exterioare; deci, surpriză, nu ochiul vede, ci creierul) folosindu-se de oscilaţiile undei (: uite un cal care mă vede, uite un deal care nu mă vede). Dar nu s-a mulţumit numai cu atât: pentru că vederea era bună deoarece avea atribute încântătoare – devenise din alb-negru colorată – s-a hotărât să fixeze întreg acest sistem, pe care doar îl sugerez aici în toată complexitatea lui, într-o nepieritoare memorie imaterială ADN, ca nu cumva să existe orbi în lume. Cei care nu văd ceea ce le explic eu aici, pe înţelesul lor rudimentar, ar trebui să-şi pună nişte ochi de măgar, sau să se întoarcă la celula-mamă care, în tot cazul era mult mai inteligentă decât ei, şi poate că în acest fel nu numai că-L vor vedea pe Dumnezeu, dar vor şi înţelege ceea ce văd, fie aceea o imagine răsurnată în creierii lor intelectivi.

   1. Nene Nae, n-am avut rabdarea si puterea intelectuala necesare pentru a-ti citi tot comentariul (aceasta insiruire de paranteze, virgule puse aiurea, substantive pe care nu le-ntelegi si idei in dezordine).

    Insa cu ce raman e ca daca neg faptul ca la mine-n camera exista un frigider plin cu beri reci inseamna ca exista, deci ma pot apuca sa-l caut – sigur e pe undeva, ascuns, tre’ doar sa-l accept in suflet.. Cred ca voi face asta zilnic :)

  2. Biblia este clara in ceea ce priveste mintuirea omului:Efeseni..cap.2:8,9,10….prin HAR…prin CREDINTA..si aceasta nu vine de la voi,ci este Darul Lui DUMNEZEU.Nu prin FAPTE,ca sa nu se laude nimeni!..Afirmatia papei,nu aduce nimic nou ,sau noutatea e doar in parte; De ce?Din totdeauna biserica catolica a sustinut contrar conceptului biblic ,,MINTUIREA PRIN FAPTE”..Elementul de noutate e introducerea ATEILOR,care pina mai ieri erau anatemizati, pe lista MANTUITILOR.Dar din nou si acest concept intra in conflict cu adevarul Bibliei! Ateilor le lipseste un element esential,cerut de DUMNEZEU si anume CREDINTA!! O noua demonstratie a faptului ca cineva se substituie autoritatii si adevarului Biblic.S-ar putea ca cineva sa ma acuze de lipsa dragostei!! Dragostea ma obliga sa-l respect dar nu ma obliga sa fiu de acord.Asa ca-l iubesc pe papa Francisc ca om,dar aleg sa fiu de acord cu adevarul BIBLIEI..

  3. Mai rar oameni deschiși la minte printre clerici. Unul a fost și răposatul papă Ioan Paul. Se pare că-l urmează și acesta, numai că…îi pun inverse chiar ai săi cardinali. Mai e mult până departe. Curentul secularist și ateismul, în general, câștigă din ce în ce mai mult teren, odată cu evolluția societății. Procesul a început și la noi, spre disperarea talibanilor mioritici.Din păcate noi suntem cam în urmă cu civilizația și raționalismul în general.

  4. Incet,incet ,incep a-mi da seama,de ce a renuntat vechiul Papa….. Se va afla…

  5. Un crestin nu are dreptul sa judece pe altii ,ci sa-i iubeasca si sa-i accepte fara conditie!Zica ce vrea Vaticanul si restul dogamaticilor -iubirea este cel mai de pret credinta-nu-L poti iubii pe dumnezeu si sa-ti urasti semenul!!Nu poti zice ca esti crestin daca judeci si nu urmezi drumul iubirii-Dumnezeu judeca faptele -gandira lui nu este dupa logica umana!Sunt de acord cu papa Francisc:iubire si mepatie pe pamantnu teorie si dogme!