oameni în fața cărora m-aș ridica în picioare (18)

Ați auzit de Jaqueline Kiplimo? Nu, nu e noua subretă a lui capatos. Și nici purtătoarea unui talent deosebit de dat din buric la emisiuni de profil. Nu e nici arestată pentru șpagă sau închisă pentru trafic de influență. Nu e o mare actriță și nici cântăreață nu e. N-a inventat leacul pentru cancer și nici n-a salvat câteva zeci de copii din vreun conflict interetnic. Și-atunci, vă veți întreba, de ce naiba scriu eu despre ea și de ce v-ar interesa pe voi asta? Ei bine, nu știu să vă răspund la a doua parte, dar legat de prima… Scriu pentru că merită și pentru că mi-era dor să mai întâlnesc oameni în fața cărora să vreau să mă ridic în picioare.

Să încep prin a spune că Jaqueline este o tânără alergătoare kenyană, multiplă campioană la maraton. Trăiește într-o localitate nu foarte mare, Eldoret, împreună cu soțul, băiețelul său și numeroasele trofee și medalii pe care le-a câștigat de-a lungul timpului.

Întâmplarea care a făcut-o nu doar faimoasă, ci și apreciată în toată lumea, datează din 2010, din timpul maratonului Zheng-Kai din Taiwan. După 15 km, Jaqueline conducea cursa. În acel moment a văzut un atlet chinez, fără mâini, care se chinuia să bea apă la una dintre măsuțele de pe marginea drumului. L-a ajutat, ducându-i la gură o sticlă. De atunci, preț de 23 de kilometri, a alergat alături de el sau, dacă i-o lua înainte, îl aștepta la fiecare nou punct de hidratare. La kilometrul 38, după ultimul popas înainte de final, a mărit ritmul și a reușit performanța deosebită de a ajunge, totuși, pe locul 2. Ea spune că nu i-a părut nicio secundă rău că a pierdut medalia de aur și cei 10.000 de dolari pe care i-ar fi câștigat. Regretă doar că nu a putut schimba nici măcar două vorbe cu alergătorul chinez, pe motiv, evident, de incompatibilitate lingvistică :)

Pentru toate acestea, Jaqueline Kiplimo, mă ridic în picioare în fața ta.

PS. Click pe poză pentru a o vedea mai mare.

Categorii: Oameni
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Oseola McCarty este numele altei doamne care merita respectul si aprecierea noastra.
   Multumesc Radu pentru postare..