
Și a fost difuzat și primul interviu acordat unei televiziuni autohtone de către președintele ales și înscăunat. Desigur, a ales postul cu cea mai mică audiență dintre toate, dar probabil a făcut-o sigur fiind că profesionalismul moderatorului n-o să-i pună nicio problemă. Deși, sincer, cred că putea să încerce și cu Antena 3, care, de la o vreme, a devenit cel mai de nădejde aliat media al său, fiint preocupată să-l scuture de scamele băsiste care i s-ar fi putut agăța, din greșeală, de costum. Așadar, după ce a vorbit cititorilor, ascultătorilor și telespectatorilor din diverse colțuri ale lumii, s-a decis să se adreseze și românilor. Înregistrat, desigur, ca să fie totul mai dinamic.
Eu n-am reținut absolut nimic interesant. Dar asta ne-a promis încă din campanie. N-a făcut decât să repete aceleași fraze stereotipe, despre cum o să fie el ”altfel”. Presupun că altfel decât băsescu, ai cărui colaboratori de-a lungul timpului i-a preluat, totuși, fără rezerve, ca să știe, probabil, să facă exact invers decât îi vor spune ei. Nici măcar readucerea în discuție a schimbării guvernului cu unul ”al meu” n-a fost nouă. Imediat după ce a câștigat, a și uitat cum e cu pericolul oferirii puterii unei singure forțe politice, și a început să vorbească despre înlocuirea garniturii de la Palatul Victoria. A spus că are nevoie de asta pentru a-și pune în practică programul cu care a ajuns la Cotroceni.
Eu aș fi fost mai interesat să aflu ce anume nu poate face președintele din cauză că guvernul țării are o altă orientare doctrinară decât a domniei sale. Ce atribuții din cele conferite de Constituție a fost împiedicat în a și le exercita. Care sunt punctele de divergență în viziunile asupra bunului mers al societății. Ce anume n-a mers în colaborarea instituțională, de natură să justifice o dorință obiectivă de a avea un alt interlocutor.
Căci, până acum, cel puțin la nivel vizibil, premierul n-a făcut decât să secondeze absolut toate demersurile și pozițiile publice ale șefului statului. Până într-atât încât i-a iritat pe mulți cu atitudinea sa, considerată prea docilă și motivată strict de dorința de a rămâne în funcție. N-am văzut nici cea mai măruntă idee a lui Iohannis care să fi fost atacată de executiv, sau măcar de PSD, care, teoretic, are alte libertăți de exprimare decât o instituție oficială.
Dimpotrivă, Ponta pare să fie un partener mai sigur al președintelui decât un guvern de strânsură, format de un partid fuzionat mai degrabă de forța universală a oportunismului, cu ajutorul unei găști de trădători de prin Parlament. Combinația dintre un PNL ”nou”, neomogenizat, cu mari probleme de imagine din cauza absorbiților din PDL, și niște aliați de conjunctură, traseiști de profesie, fără altă doctrină decât accesul la ciolan, nu pare să fie colaboratorul sigur, responsabil și competent, cu ajutorul căruia să nască lucrurile alea bne făcute.
Dacă nu cumva, dar nu pot să cred așa ceva, exact asta e ideea. Un guvern firav, eterogen și fără identitate, nelegitimat de votul populației, își va avea mereu cheia supraviețuirii în mâinile tătucului care l-a moșit.
Cand a vorbit despre Rosia Montana,nu am auzit, de la d-l Presedinte,cuvantul “cianura” si nici sintagma “dezastru ecologic”.De ce oare?Nu ne-a spus,d-l Presedinte,cate Societati de Asigurari sunt dispuse sa incheie cu RMGC o polita de asigurare pentru un risc de dezastru ecologic,sau, daca aceeasi societate(RMGC) va consemna intro banca o suma de bani echivalenta cu valoarea riscului asigurat pentru acest dezastru.Daca nu a fost informat d-l Presedinte,ii spun eu:nicio banca nu-si asuma acest risc pentru ca sansele producerii lui sunt foarte mari,
Schimbarea primului ministru si a guvernului nu se fac atunci cand presedintele are chef ci in urma unor alegeri sau prin motiune de cenzura care trebuie sa fie argumentata serios ,Am impresia ca avem politicieni care nu stiu….politica legala ,ca sa zic asa si se joaca de a guvernarea pe nervii electoratului .Regula este ca electoratul sau reprentantii sai din parlament sunt cei care autorizeaza un guvern si nu presedintele .Presedintele “semneaza si ofteaza”,el prezideaza nu conduce in sensul acelor leg ale conducerii stiintifice ,guvernul este desemnat de electorat sa raspunda si sa “execute ” ce ia cerut electoratul cand l-a votat sau prin reprezentantii sai din Parlament.Sigur ca noi ,balcanici fiind ,acceptam cu usurinta ca un presedinte sa nu-si faca atributiile si sa bulverseze viata politica .
eu nu ma mir ca vrea puterea absoluta.se stia asta din start. puteam sa vedem cine il conjoara ,cine il sustine pe dl Johanis! cine seamna se aduna! Ei nu renunta la “ciolan” Noi ,alegatorii trebuie sa intervenim ca sa plece JUFUITORII Tarii! Sa se recupereze cea ce au furat! Poate gasim pe cineva care ar cordona schimbarea “capetelor”conducerii vechi!Pana ce asta nu se face ,nu vom avea bunastare!
Da , este foarte adevarat ! Nu vrem sa auzim toata ziua ca ,, eu vreau toata ,, puterea ,, . Am avut un presedinte care era si premier si care a taiat in carne vie .Nu vrem inca zece ani de circ …..si etc ,etc……
Tov.Presedinte iese si ne spune cu coruptia, ca sa nu mai fie, ca sa fie bine ca sa nu fie rau, da de coruptii din PDL, da de dosarele clasate ale lui Base cand ne spune????Sau a constatat ca cei din justitie, mare parte oamenii lui base, vezi Livia Stanciu, CSM, Codruta ii rad in nas, si-i zic lasa ba ca stim noi mai bn. decat tine ce avem de facut!!!Si ne mai zice cu guv, de dreapta?????Am vazut guvernele de dreapta ce fac, au grija sa-si umple buzunarele, aia de la PSD, baronii cum zic ei mi se par sfintisori pe langa Berceanu, Videanu, Blejnar, Udrea, Base, etc.
Alinuta albinuta, nu viseaza decat cum o sa ia ea puterea zici ca sunt setati , nu ne spune nimic din ce vor face ei daca ajung la guvernare, e drept ca si daca ne-ar spune tot nu i-am crede, pt.ca stim bine ce au facut cei din PDL, iar PNL-ul nu prea are oameni pregatiti mai ales ca multi din ei sunt pe la Rahova in
vizita prelungita
Ca bine zici, Marina!
Vezi domnu’ Herjeu ca Presedintele prea-ales n-a pomenit nimic de ‘orientarea doctrinara’.Nu pentru ca i-ar fi scapat ci pentru ca la pesede pur si simplu NU EXISTA; la acest partid doctrina e BANUL. BAN care nu le poate parveni acestor ‘alesi’ decat prin Coruptie,prin spaga,prin dirijarea oricaror fonduri spre firmele propriilor parteneri. Cu asta ti-am raspuns la o intrebare: din cauza asta nu poate colabora cu actualul guvern. Pai ce te mai miri fariseic dom’le,cand insusi prim-ministrul si-a recunoscut public plagiatul (adica FURTUL) dorind sa renunte la prea-muncita diploma de doctor? Cand subsolurile DNA-ului gem de dosare pesediste -recte tatucii actualul guvern? Legat de PNL asta nu are probleme de imagine datorita absorbitilor din PDL -cum insisti dumneata sa observi: PNL are problemele proprii de genul Fenechiu. si atunci cum sa-ti cureti mai usor propriul partid? Bineinteles asmutandu-i sa se incaiere pe ciolan, momindu-i cu mirajul guvernarii…DNA-ul atat asteapta.
Deci, conform logicii tale de fier ruginit, Iohannis vrea sa inlocuiasca hotii de la PSD cu cei din PDL si PNL :))) Dece? Ca sa imparta si cu el? Si poate la tine acolo n-a ajuns vestea de la DNA despre sutele de milioane in spagi si furaciuni din tabara basisto-pedelista: Cocos, Niro, Bitner, Boc, Sandu, Pinalti, Anastase…
Nimic mai adevarat.
Da maestre,logica mea de fier ruginit imi spune una clara: hotii din PNL/PDL adunati la gramada tot dau un numar mai mic decat hotii carora dumneata pari sa le faci galerie :). Asta e de fapt singurul motiv pentru care boborul asta chinuit incepe sa dea cu flit psd si simpatizantilor acestuia.
PS: pe Boc am avut onoarea sa il cunosc. Daca dumneata vii cu O SINGURA (verosimila, veridica si demonstrata) acuza la adresa lui….jos palaria. Pana atunci…weekend placut.
Cum spuneam, n-ar strica sa fii mai informat ianinte de a vorbi. Probabil ajung mai greu stirile pe acolo. Tocmai l-a dat in gat pe Boc unul dintre hotii din pdl. Fost ministru al guvernului basescu-boc-udrea povesteste cum ii dadea slugii lui basescu 300.000 de euro si cum si-a cumparat functia. Si cum a dat 5 milioane de euro ca sa-si plateasca imundul scrisorile catre bobor, ca sa-l realeaga in 2009.
Si, ca sa revin, trebuie sa fii tare prost sa spui ca fac galerie psd-ului. Si prostia n-are legatura cu distanta fata de tara.
Radu ‘acolo’ unde sunt eu stirile ajung foarte bine. iar pentru orice noutati de ultima ora raman indatorat oricarui interlocutor. Legat de Boc sunt nevoit sa ma repet: am scris sa vii cu acuzatii DOVEDITE, ca de simplul improscat cu noroi suntem satui cu totii. Ma suspectezi ca as fi ‘tare prost’ cand sustin ca PARI sa faci galerie psd dar explicatia mea e simpla: nu ti-am citit prea multe acuze aduse taberei pontiste in schimb am remarcat acuze si chiar injurii (nepermise unui ‘om de cultura’ -inafara faptului cand specifici clar cultura rapitei,a papusoiului etc) aduse taberei ‘basisto-pedeliste’. Weekend placut in continuare…
E greu cu logica asta. Faptul ca nu ai gasit tu critici la adresa psd-ului (desi sunt destule pe blog) inseamna ca fac galerie acelui partid? :)))))
Explicatia e mult mai simpla. Ultimii 10 ani au fost cei mai mizeri ani ai Romaniei postrevolutionare, din cauza imundului si a slugilor sale. E normal, asadar, sa ma concentrez pe porcariile facute de ei. Si constat iar ca nu ai proprietatea termenilor. As fi curios sa aflu unde sunt injuriile. Nu ca nu le-ar merita pe deplin camarila basisto-udrista care a distrus Romania.
Cat priveste acuzatiile dovedite… Cand DNA-ul nu va mai fi in mana oamenilor lui basescu, le vom avea.
Poate ‘imund’ suna elevat si plasticizat la tine dar in fond e un cuvant injurios. Cred ca am intelegerea termenilor: una e sa scrii ‘plagiator’ (fapt dovedit) si alta ‘alcoolic’ doar pentru ca mai da pe gat cate-un pahar. Legat de ‘cei mai mizeri 10 ani ai Romaniei’ am o rezerva: depinde mult din ce unghi privesti. Eu unul sustin ca cei mai mizeri 10 ani au fost intre 1990-2000 pentru ca in acea perioada s-a vandut pe nimic (cu spaga aferenta) tot ce se putea vinde iar cei 10 ani ‘basisti’ ii vad ca o urmare fireasca. Legat de DNA: sa nu fim naivi, acei oameni vor fi intotdeauna ‘ai cuiva’ .,miza e mult prea mare. Daca tu ii preferi ‘ai lui Ponta’ si nu ‘ai sasului’ (chiar nu va inteleg pe unii ce o tot dati inainte cu Basescu, omul a plecat din functie fara tam-tam) e stricta dumitale problema si de aici acuza mea ca ai oarece simpatii pesediste . Dea Domnul sa ma insel (poate in fond chiar te doresti indeoendent) si hai inca o data weekend placut,
Deceniul 1990-2000? Parca atunci s-a evaporat flota, nu? Stiu, cu prejudiciu zero, cu fapte care nu exista… vivat DNA!
Domnule Herjeu, nu toata lumea poate fi echidistanta si obiectiva. Multi se lasa manipulati de mass-media, de cei apropiati cu diverse interese partinice sau pur si simplu atat ii duce capul, chiar daca sunt titrati (adica au diverse diplome universitare) si se dau “intelectuali”… De aceea admir stilul dumneavoastra si obiectivitatea comentariilor ce le postati ! Aceasta inseamna sa fii “curat” si nu dependent de cei cu anumite orientari doctrinare … Toate partidele politice au si bune si rele, dar relele predomina ! Politica “scoala-te tu sa ma asez eu” (chiar daca nu am nimic de spus sau de facut pentru tara – cum este cazul Noului PNL) ei vor puterea si stim de ce …