Crin, noua mea sursă de mirări

Credeam c-am epuizat rezerva de mirări vis-a-vis de un om politic, după ce începusem să mă obişnuiesc cu derapajele, sucelile şi halucinantele ieşiri ale locatarului de la Cotroceni. Dar m-am înşelat şi trebuie s-o iau de la capăt cu Crin Antonescu. Spre deosebire de primul, a cărui decriptare precoce m-a ferit de gestul ruşinos de a-l legitima prin vreun vot, al doilea, fără să îmi trezească cine ştie ce încredere în capacitatea lui de a rămâne în istorie pentru reformarea României, mi s-a părut mult timp benign. Şi, după 10 ani de conducere malignă a ţării, am considerat că e suficient ca succesorul să nu facă rău. Măcar atât!

Primul semn de întrebare s-a născut după teatrul ieftin cu plecarea din politică dacă băsescu se întoarce la Cotroceni. Sigur că n-aş fi băgat mâna în foc că se va ţine de cuvânt, nu sunt CHIAR atât de naiv, dar speram că se va retrage până când masele de români îl vor ruga cu lacrimi în ochi să revină în prima linie. Nu credeam că va proceda exact ca nemesisul lui de atunci, bălmăjind nişte explicaţii puerile şi, în scurt timp, ignorând total problema, pe baza cunoscutei amnezii populare naţionale.

Nici când a rupt USL nu am fost foarte mirat, dovadă articolul acesta scris cu un an în urmă. Era clar că, nesigur pe sprijinul PSD, va evita să se trezească singur în campania prezidenţială din noiembrie, aşa că s-a extras la timp din combinaţie, cu nişte pretexte transparente, pentru a avea timp să se regrupeze, să pozeze în opozant al guvernului şi să atragă rămăşiţele electoratului lui băsescu, sfâşiat între iubirea pentru idolul lor gargaragiu, instabil şi miştocar şi antipatia faţă de Duduia lui, sau fata lui, sau fostul lui buldog.

Mirările au început când a devenit din ce în cel mai vizibil defectul despre care am vorbit şi aici, scuipatul unde ai lins. Şi în cazul lui şi în cazul lui băsescu, judecăţile mele de valoare nu sunt politice, ci umane. Eu continui să fiu idealist şi să consider că un om fără caracter nu poate face bine în fruntea ţării, oricât de şmecher animal politic ar fi. Cazul TB ar trebui să fie concludent. Ei bine, exact la capitolul acesta am zilnic surprize din partea celui care vorbea despre revoluţia bunului simţ în România.

Cea mai nouă e legată de afirmaţia acestuia, făcută la Iaşi, că, în cazul în care nu va ajunge în turul doi al prezidenţialelor, va vota candidatul dreptei (şi va îndemna la votarea acestuia). Lăsând la o parte că, până mai ieri, nu prididea în a spune că nici PDL, nici PMP, nici FC nu sunt partide de dreapta, ci însăilări politicianiste fără personalitate, abia aştept să iasă şi să îşi îndemne senin fanii să dea votul Duduii (sau lui MRU sau lui Predoiu), pentru ca ţara să nu cadă în mâinile comuniştilor! Şi să explice naţiunii, cu aceeaşi retorică bine antrenată, că Udrea nu e chiar fată rea, Ungureanu e bun de preşedinte, deşi n-a fost bun de premier, iar Predoiu… n-a rămas din oportunism alături de băsescu, după ce s-a rupt căsnicia acestuia cu PNL-ul.

Oricum, sunt extrem de curios dacă va prelua chiar toate strategiile de luptă ale celui care, în campania din 2009, făcea aluzii sub orice critică la decesul fostei soţii a liberalului, şi care, acum, brusc, nu mai reprezintă o miză politică pentru acesta, deşi continuă să controleze serviciile secrete şi procurorii. Şi mă întreb dacă există un timeline, un program, de introducere în discursul propriu a obsesiilor băsescului sau e şi pe bază de spontaneitate. Ca să ştiu dacă o să mă mai mir mult timp de acum încolo.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
  •  

    Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

    Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


    Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

    [fbcomments]

    Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


    1. Inteleg ca dupa ruperea USL, toate tunutile trebuiesc indreptate impotriva lui Crin Antonescu si pentru a fi convingatori, propagandistii se bazeaza pe supozitii si mesaje subliminale, chiar daca argumentele, lipsesc. Eu, in judecata mea umila, ma bazez pe argumente si oricat mi-ar spune cineva ca Ponta lupta si lupta cu Basescu, nu am sa cred fiindca realitatea imi spune altceva: realitatea pactului de coabitate, realitatea numirii procurorilor, realitatea modificarii Legii 35/2008 prin OUG nr.12/2014( art48 al 17) prin care i s-a dat unda verde Elenei Basescu, sa candideze in Parlamentul Romaniei si cate si mai cate. Imi pare rau, domnule Radu Herejeu, vreti sa fiti subtil, chiar reusiti, dar asta nu inseamna ca sunteti si sincer.

      1. Ca de obicei, aia care se bat cu pumnii in piept ca au argumente, n-au, de fapt, nici unul. Dovada si acest comentariu care n-are nicio legatura cu ce-am scris eu. In loc sa ai “argumente” ca ceea ce spun eu despre Crin nu este adevarat sau comportamentul lui are alte justificari decat cele gasite de mine, tu vorbesti despre… Ponta!!!!!! Al cariu nume nici nu este pomenit in text. Asta e propaganda, dar una proasta de tot. Ca si minciuna cu ordonanta de urgenta. Eu sunt subti, dar e nevoie de inteligenta pentru a observa asta.

        1. Nu este nicio minciuna, ordonanta de urgenta este o realitate trista, trecuta sub pres atat de televiziunile basiste cat si de cele pontiste. Iar faptul ca in articol nu apare numele lui Ponta, este cat se poate de evident; de aceea am spus ca transmiti mesaje subliminale si esti subtil. Ai aici adresa unde poti verifica OUG 12/2014. http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_12_2014_modifica_legea_35_2008_alegere_camera_deputatilor_senat_autoritati_administratie_publica_locala.php

          1. Sincer, sunt siderat. Am citit textul trimis de tine de 5 ori. Eu n-am gasit nicaieri prostia sustinuta de tine cu atat tarie. Din cate am vazut eu, se schimba doua articole, unul legat de cum trebuie sa arate propunerea de candidatura si al doilea despre cum se stabileste castigatorul intr-o circumscriptie! Tu ai citit macar ordonanta? Sau ai preluat mecanic micniunile propagandei liberale?

          2. Nu-mi permit sa fac judecati de valoare, dar indraznesc sa-ti transmit un plus de informatie, pentru a elucida stupoarea pe care ti-am provocat-o. textul Art.48, al 17 din legea 35/2008 , inainte de emiterea Ordonantei 12/2014, era: “Art.48 alin. (17): * (17) La alegerile partiale pot participa numai partidele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care la alegerile generale au indeplinit pragul electoral prevazut de prezentul titlu, individual sau intr-o alianta politica ori electorala. Alegerile partiale se desfasoara intr-un singur tur, cel mai bine clasat candidat urmand a fi declarat castigator.*
            Dupa cum vezi, conform acestui articol, PMP, nu-si putea desemna candidatii la alegerile partiale, deoarece la alegerile generale nu au participat, deci nu au atins pragul electoral. Dar, o modificare , ca sa fie inteleasa corect, trebuie analizata, pornind de la textul initial, si apoi vezi ce-a mai ramas din acest text si care este efectul. Succes la deslusirea itelor incurcate de Ponta.

          3. Pai asa trebuia sa spui de la inceput. Nu sunt jurist, voi intreba unul. Oricum, am inteles ca eba nu va candida nici aici. Deci nu pentru ea a fost facuta modificarea.

    2. De la o vreme, mai ales după ruperea USL, Crin Antonescu vorbeşte după cum i se “dictează” de către consilierii de imagine.
      Sau poate o face din proprie iniţiativă, pornind de la zicerea că “politica este o c…”, deci se prostituează ca mai toţi politicienii dâmboviţeni.
      Ocheadele şi curtarea celor din opoziţia actuală fac parte din aceeaşi garnitură.
      După mine, abia acum Crin Antonescu se prezintă ca un om politic. OM, nu chiar ANIMAL politic, precum Băsescu.
      De la mine are deja un vot !

    3. Daca la Basescu ma mai surprinde cate ceva, caci ma intreb, in context cu acestui individ, CAT de jos poate cobori cineva, la Crin, dupa argumentele aduse in sprijinul ruperii USL, nu ma mai mira NIMIC. Din pacate.