10 fotografii pe care n-o să le uiţi uşor!

Se spune că o fotografie face cât 1000 de cuvinte. Mi-e teamă că, uneori, oricâte cuvinte ai folosi, nu vei fi în stare să comunici tot ce poate transmite o singură imagine. Ca cele de mai jos. Astfel de lucruri se întâmplă zilnic în jurul nostru, mai aproape sau mai departe de noi. Pe cele mai multe nu le vedem. Din grabă, din indiferenţă, din neatenţie. Ei bine, aveţi ocazia să le priviţi aici şi să le lăsaţi să vă emoţioneze.

Pentru că soţia era catolică şi el protestant, nu li s-a permis înmormântarea în acelaşi cimitir. Astfel că rudele l-au îngropat pe bărbat chiar în afara zidului, ca să fie pe veci lângă soţia sa. Se întâmpla în Olanda, în 1888.

Mâna unui misionar şi cea a unui copil înfometat.

O femeie, soldat în armata americană, îşi revede fiica după revenirea din misiunea de 7 luni din Irak.

Creştinii îi protejează pe musulmanii care se roagă, în timpul revoltelor din Cairo, din 2011.

În timpul inundaţiilor catastrofale din India, din 2011, un sătean îşi riscă viaţa.

Protestatari împotriva războiului din Vietnam, în faţa Pentagonului, în Statele Unite.

Un câine, pe nume Leao, stă pentru a doua zi consecutiv, lângă mormântul stăpânului său, mort în alunecările de teren din Rio de Janeiro, din 2011.

Un soldat rus cântă la un pian abandonat, în timpul războiului din Cecenia, din 1994.

Un băieţel care nu vrea să-şi lase tatăl să plece la război. Canada, 1940.

Copii cântând şi plângând la înmormântarea profesorului lor de muzică, în Brazilia.

foto-emo-8

Sursa

Categorii: diverse
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. “Creştinii îi protejează pe musulmanii care se roagă, în timpul revoltelor din Cairo, din 2011.”Poate da Bunul Dumnezeu s-o vad si pe aia in care musulmanii ii protejeaza pe crestini!!!

  2. Mama-soldat ar fi trebuit sa ramana acasa, langa fetita ei; nu avea ce cauta in Irak…A preferat sa plece pentru bani…

   1. Si daca ramanea acasa, dar n-ar fi avut bani, cum ar fi fost ??

    Ca a preferat sa plece ,- pt bani,da, DAR banii tot pt fetita ei isi dorea sa ii castige – , ca sa ii traiasca fetita mai bine, nu ti-a trecut prin minte, nu-i asa?!

    Americanii ( sau romani, ca pleaca si ei destui ) , pleaca soldati pt ca sunt platiti f bine….altii, se duc la cules de capsuni, castraveti,sparanghel, etc ..si se tarasc, efectiv, pe pamant pt un salariu de nimic…TOT PT COPIII lor…

    Vorbesti ca sa te citesti…mi-e sila

    1. @Gabriela S.de: cei care se duc la cules capsuni, castraveti, etc., nu se duc sa omoare oameni, asa ca soldatii! E o diferenta majora, stimata doamna! Sa inteleg deci ca “scopul (banii) scuza mijloacele” este cat se poate de valabil? Sau, altfel formulat, ca sa-i fie fetitei mele bine, sunt dispusa sa omor oameni care nu au nicio vina pentru faptul ca eu nu sunt in stare sa-mi hranesc fiica in mod decent. Sila ar trebui sa va fie de argumentele pe care le aduceti (chiar si in felul acesta voalat) in favoarea cuiva care se duce sa omoare (da, sa stiti ca soldatii omoara, doamna draga, doar pentru asta sunt platiti! Mai ales intr-un razboi ca cel din Irak!) ca sa-si hraneasca fiica. Poza, de-altfel, este superba! Eu as fi pus langa ea o poza cu o mama irakiana plangandu-si copilul ucis “din greseala” de vreun soldat american (you know, they call it “collateral damages”). Asta doar asa, ca sa nu incurcam capra cu varza! ;)