useliştilor, v-aţi dat singuri peste degete!

Era inevitabil. Sunteţi români, sunteţi mulţi, sunteţi adunaţi ca să umpleţi un parlament mult prea mare. Unii sunteţi, cel mai probabil, oneşti, dar nu aveţi viziune, curaj sau influenţă în partid. Deci, locatarul de la Cotroceni era înghesuit într-un colț, cu tot pământul de la Nana fugindu-i de sub picioare. Se agita destul de neputincios, jurnaliştii de casă nu prea mai aveau cum să-i ia apărarea, puțina imagine care-i mai rămăsese i se scurgea ca wiskeyul printr-o sită. Se agăța disperat de acciza la benzină și, ca orice mardeiaș obișnuit într-o astfel de situație, începuse să lovească bezmetic în toate direcțiile și la orice nivel, doar, doar, o câştiga un moment de respiro.

Ce faceţi voi? Voi, cei care promiteaţi dreptate până la capăt? Voi, cei care urma să guvernaţi “altfel”? Vă aplecaţi în grup şi-i puneţi la picioare o grămadă de pietre. Consistente sau doar butaforie, sunt muniția ideală pentru TB, pentru declanșarea contraatacului. Şi-a injectat în venă, ca pe steroizi, prostiile voastre, şi-a luat goarnele sub braţ şi a început să ne bată iar la geam împreună cu toţi amicii prezidenţiali din ong-uri, ambasade şi cancelarii europene, chemându-ne să apărăm (iar) statul de drept, democratţia şi, evident, stâlpii acesteia, ANI şi DNA

Bulibăşeala în miez de noapte cu scoaterea parlamentarilor de sub incidenţa codului penal şi intenţia de a graţia o grămadă de indivizi certaţi cu legea, sunt pretextele ideale pentru preşedinte să ridice iar vocea, să se dea apărător al statului de drept şi al justiţiei pe care unii vor să i-o fure! După o perioadă de relativă acalmie, brusc ne întoarcem la atmosfera marilor isterii de anul trecut. Mai mult, încurajat de tâmpenia făcută de voi, îndrăzneşte să vorbească despre dizolvarea Parlamentului.

Vă mânca în cur şi nu ştiaţi cum să fiţi scărpinaţi cu nişte şuturi? Aţi terminat de reparat tot ce a stricat regimul băsescu în ultimii 9 ani şi v-aţi gândit că e timpul să vă puneţi la adăpost de număratul sacilor pe care voiaţi să vi-i aruncaţi în căruţe? Indiferent ce-a fost în capul vostru, oamenii, chiar dacă nu vor mai înghiţi imbecilitatea cu “puciul”, vor rămâne cu senzaţia că sunteţi doar o altă o gaşcă preocupată doar de beneficii şi imunităţi! Ca toate celelalte, de când s-au inventat partidele politice şi în România!

Şi-acum, în loc să reparaţi rapid ce se mai poate repara, să explicaţi ce se poate explica şi să abandonaţi schimbările care nu trebuie făcute, vă daţi cu dreptu’n stângu’. La propriu! Şi, în timp ce voi sunteţi ocupaţi să vă pasaţi responsabilitatea, TB se caţără pe voi cu bocancii. Şi asta nu ar fi o tragedie. Dar îi permite să reintre în joc şi să mai prostească nişte fraieri să-i gireze electoral ţuţării şi duduile! Şi asta ne afectează pe toţi.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Mai adevarat de atat nu se poate. Vorba aia care circula pe vremuri pe cale vocala” ce-si face omul cu mana lui se cheama lucru manual” este cat se poate de actuala. Uselistii isi taie craca “ad manum propria”. Cat despre Antonescu presedinte, poate daca se ploconeste corespunzator la marea poarta a miscarii foarte populare. O tara condusa de nemernici infatuati si orgoliosi fara masura. Ne meritam soarta caci noi nu suntem polonezi, greci sau mai nou ucrainieni si nu vom fi ……veci decat niste cotcodaci ( nu pe gard…..pe la colturi si cat mai soptit). Ptiu!!!!!!!