top 6 articole ale anului 2 de blogger

A mai trecut un an de blogging. Am ajuns în al doilea ianuarie în care Părerea unui om obişnuit face o retrospectivă. Mie mi se pare interesant de văzut ce articole preferă cititorii mei, chiar dacă, de multe ori, difuzarea lor şi, implicit, numărul celor care intră să le citească, depinde (prea mult) de toanele facebook-ului :) Chiar şi aşa, trebuie remarcat că postările mele mai dure, în care îmi las revolta la adresa tarelor societăţii şi a reprezentanţilor acesteia trezesc cel mai mare interes.

Pe locul 6 e postarea despre unul dintre gesturile care arată că noul Papă e puţin diferit de predecesorii săi. Abia ajuns în scaunul Sfântului Petru, nou Suveran Pontif transmite un mesaj uluitor nu doar credincioşilor, ci şi ateilor. A făcut ceva vâlvă! (click pe titlu, pentru a citi articolul)

Papa întinde o mână ateilor. Vaticanul îi dă peste ea!

Pe locul 5 stă părerea mea de neofit despre reprezentantul României la Eurovision şi prestaţia lui… extravagantă. Cei mai mulţi dintre cititori au fost de acord cu mine. Au fost, desigur, şi cei pentru care kitschul, cu cât e mai strident, cu atât seamănă a artă!

kitschul şi naţionalismul de paradă

Pe locul 4 e unul dintre articolele dedicate oamenilor speciali, care reuşesc să-şi depăşească limitele impuse date de natură sau de vreo tragedie personală. În aceste e vorba despre cei doi dansatori chinezi, ambii infirmi, care te farmecă nu doar cu dansul lor, ci şi cu frumuseţea dinăuntru.

oameni în faţa cărora m-aş ridica în picioare

Pe locul 3 stă mesajul meu dezamăgit transmis actorului Alexandru Arşinel, după atitudinea nepotrivită pe care a avut-o după transplpantul suferit. Ca de obicei în astfel de cazuri, reaţiile au fost cam de două feluri: fie am fost făcut trădător de ţară pentru că “mă iau” de simbolurile naţiei, fie chemat la televizor pentru a vorbi despre subiect :)

pentru mine nu mai sunteţi Maestrul Arşinel!

Pe locul 2 este unul dintre articolele “de culoare”, prin care am încercat să mai detensionez atmosfera prea încărcată a blogului. Nu am dexteritatea de a scrie în notă comic-superficială despre tarele societăţii, aşa că, uneori, tonul devine mult prea grav. Şi am simţit nevoia să-l schimb pentru scurte perioade de timp :)

10 oameni despre care n-ai să crezi că există! :))

Pe primul loc e, desigur, revolta mea la adresa nemernicei de învâţătoare care şterge cu părinţii pe jos pentru că nu s-au adaptat sistemului balcanic, în care trebuie să dai cadouri scumpe profesorilor. Din păcate, mulţi dintre cei care l-au citit au rezonat doar la faptele în sine şi nu la mesajul pe care am vrut să-l transmit. Că individa este doar un ambalaj în care s-au înghesuit cele mai multe tare ale românilor, şi care se regăsesc în personaje din toate domeniile şi la toate nivelele.

chintesența jegului din societatea românească!

***

În rest, ca statistică, am avut 183.901 de vizitatori unici, care au citit, la fiecare vizită, în medie, 3 articole. Ceea ce mi se pare  interesant pentru că asta arată că, în general, interesul nu e punctual, ci alimentat de ceea ce citesc.

PS. Aici e clasamentul din 2012 :)

Categorii: diverse
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Mie imi plac toate articolele dv, dar cel cu invatatoarea este cel mai tare ..mult noroc..

   1. Pai, este mai usor sa zici de rau…iti vin cuvintele mai bine. Dupa capul meu, la astfel de subiecte,nu vezi talentul unui om de a scrie, pentru ca multi se pricep sa le zica bine cand este vorba sa-si exprime nemultumirea (desigur, in cazul acesta, o nemultumire foarte intemeiata). Oamenii stiu sa critice si sa le zica frumos, convingator, taios… si din coada sa sune bine cand ceva ii enerveaza, vad asta pe la articolele pe care le mai citesc si oamenii se inghesuie sa se contrazica. Mai citesc cate un comentariu istet…si ma las furata de ganduri…”mai, da’ ce stofa de jurnalist are omu’ asta…ce-as vrea si eu”, “mai, da’ ce coloana vertabrala are omu’ asta in scris”…mai, mai sa fie si tot asa.

    Mie mi se pare ca la Radu se vede ca are condei in articolele despre munti, campii, pesteri, floricele, plimbari cu bicicleta, prezentari de filme si de oameni frumosi, ca stie sa prezinte lucruri simple si ,aparent, neobservabile. Zic si eu, o nepriceputa in fineturi….

  2. pe mine ma ung pe suflet TOATE articolele,mai ales cele dure..ironia fina e buna pt cei care o si pot intelege..degeaba il intrebi pe marlanul invidios daca is acri strugurii…, ca abia atunci te injura si mai vartos,balacarindu-te ca la usa cortului si intrebandu-te de ce amesteci vita de vie in discutie, cand el te injura din cu totul alte motive :)))

   si sunt pb f grave care nu pot fi tratate decat DUR…
   nu merg jumatati de masura,fineturi…

  3. Iti urez ca toate ”intreprinderile”tale sa aiba ecoul pe care ti-l doresti! La multi ani!

  4. Imi plac ,in general , toate articolele dv. , poate cele dure mai putin… Stati foarte bine la capitolele ironie , persiflare , avand un condei ascutit si foarte inteligent !Mult spor in continuare !